Sumudica: Fenerbahçe Karşısında Zafer Gibi Bir Sonuç Aldık

FC Vaslui Teknik Direktörü Marius Sumudica, Fenerbahçe karşısında İstanbul'da aldıkları beraberliğin zafer niteliğinde olduğunu söyledi.

Basın toplantısına Türkçe 'İyi akşamlar" diyerek başlayan genç teknik adam, ortaya konulan oyundan dolayı kendi takımını tebrik ettiğini belirtti.

Sumudica, "Avrupa kupalarıa benim için zafer niteliğinde sayılacak bir maçla başladık. Çok güçlü bir takımla oynadık. Rakibimizin her açıdan iyi oyuncuları var. Benim takımımın da Fenerbahçe'den aşağı kalır yanı yok. Benim düşünceme göre ilk yarı gol atamadık ama iyi bir ilk yarı çıkardık. İkinci yarıda rakibimiz oyun sistemini değiştirdi. Bir ara üçlü forvete döndü. Tabi ki bu sonuçla avantajlı kalma durumumuz var. 1-1'lik skorla kendi evimizde alacağımız golsüz beraberlikte turu geçebilir. Tabi ki bu akşamki sonuç birşey ifade etmiyor. İkinci maç ateşten gömlek olacaktır. Rövanş maçına kadar durumumuzu değerlendirmek zorundayız. Hafta sonu Cluj ile deplasmanda güçlü bir maç oynayacağız. Onu düşünüyoruz" diye konuştu.

Son dakikalarda gol yeme hastalıkları için de genç teknik adam, şunları ifade etti: "Tabi ki son dakikalarda gol yememiz benim hoşuma gitmiyor. Nihai zafer ikinci maçın sonucunda belli olacaktır. Bugün belki de en önemli olay, bugün sahaya çıkan oyuncuların birçoğunun ilk kez uluslar arası arenada mücadele ediyor olmasıydı" şeklinde konuştu.

Rumen bir gazetecinin, "İkinci maçta golsüz beraberlik size yetecek. Rövanş maçında nasıl oynayacaksınız ?" sorusuna ise Sumudica, "Bu maç için bile ben beraberliği düşünmedim. Zaten maçta da gördünüz. Orta saha oyuncusunu alıp forvet oyuncusunu sahaya sürdüm. Kesinlikle beraberlik için oynamadık. Zaten beraberlik için oynarsanız maçı kaybediyorsunuz. Biz bu akşamki sonucu unutup ikinci maç için herşeye sıfırdan başlayacağız" cevabını verdi.Türk bir gazetecinin "Vaslui, Fenerbahçe ile eşleştikten sonra medyada Fenerbahçe'yi rahatsız eden haberler çıktı. Fenerbahçe'nin mevcut durumu tartışıldı. Bununla ilgili neler söylemek istersiniz?" demesi üzerine Sumudica, "Ben o şekilde düşünmüyorum. Alakasız bir konu. Kesinlikle Türk halkına saygımız var. Fenerbahçe Spor Kulübüne saygımız var. Fenerbahçe'nin çok değerli başkanına sağlık diliyorum. Özgürlüğünün tadını çıkarmasını ve daha güzel günler geçirmesini canı gönülden istiyorum. Kendi evimizde oynayacağmız maça da Fenerbahçe başkanı ve taraftarlarını sevgiyle bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Galatasaray'ın efsane futbolcularından Rumen Gheorghe Hagi'den Fenerbahçe hakkında bilgi alıp alınmadığının sorulması üzerine genç çalıştırıcı, "Fenerbahçe ile eşleştikten sonra Hagi ile bir görüşmem olmadı. Biz bu maça çok dikkatli hazırlandık ve Fenerbahçe'yi iyi analiz ettik. Bence bu sıralarda Hagi Romanya'daki olaylarla ilgileniyor. Bu maçla ilgili bilgi sağlayacağını bize düşünmüyorum" cevabını verdi .