İstanbul Büyükşehir Belediyespor Açıklaması

Yeni sezon hazırlıklarını Hollanda'da sürdüren Süper Toto Süper Lig'in iki temsilcisi İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Elazığspor arasındaki hazırlık maçını, İstanbul Büyükşehir Belediyespor 2-1 kazandı.

Arnhem yakınlarındaki Doorwerth ' te yapılan karşılaşmada , İstanbul ekibinin gollerini 85 . dakikada Ömer Can ve 87 . dakikada Tevfik atarken , Elazığspor ' un tek golünü ise 49 . dakikada Faubert ' in ayağından geldi .

15 . dakikada Elazığspor ' un kullandığı korner atışında topla ceza alanı önünde buluşan Tum ' un vuruşunda top kalecide kaldı .

49 . dakikada sağdan yapılan ortada defansın uzaklaştırdığı top Faubert ' in önüne düştü . Bu futbolcunun düzgün vuruşunda top sağ üst köşeden ağlarla buluştu ve Elazığspor 1 - 0 öne geçti .

59 . dakikada Bilica ' nın serbest atışında kaleci topu son anda kornere çeldi .

85 . dakikada ceza alanının hemen dışında takımının kazandığı serbest atışı kullanan Ömer Can , düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu : 1 - 1 .

87 . dakikada sol çaprazdan ceza alanı içine giren Tevfik , yakın köşeden topu ağlarla buluşturdu ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor ' u 2 - 1 öne geçirdi . Karşılaşma bu sonuçla tamamlandı .

- Elazığspor Hollanda ' da henüz galibiyetle tanışmadı -

Hollanda kampı kapsamında şimdiye kadar toplam 6 hazırlık maçı yapan İstanbul Büyükşehir Belediyespor , 5 galibiyet , 1 mağlubiyet aldı , Elazığspor ise oynadığı 5 hazırlık maçında galibiyet yüzü göremedi .

İstanbul ekibi daha önce Telstar ' ı ve Heracles Almelo ' yu 2 - 1 , Vitesse ve De Graafscahp ' ı ise 1 - 0 yenme başarısı göstedi , AZ Alkmaar ' a 4 - 1 yenildi .

Elazığspor ise Mönchengladbach ve Beerschot ' a 2 - 1 , GETAFE ile Telstar ' a da 2 - 0 mağlup oldu .

Muhabir : Yasin Yağcı/Yahya Oğuz

Yayıncı : Tarkan Demir

Kaynak: AA