Genç Erkek Milli Voleybol Takımı Çalışmalarını Sürdürüyor

Balkan Şampiyonası, Katar Turnuvası ve Avrupa Şampiyonası finallerinde mücadele edecek Genç Erkek Milli Voleybol Takımı, Ankara kampında çalışmalarını sürdürüyor.

Üç önemli turnuvayı peş peşe oynayacak genç sporcular, günde çift antrenman yaparak finallere hazırlanıyorlar. Genç Erkek Milli Takım, önce 6-12 Ağustos tarihlerinde Sırbistan’da düzenlenecek Balkan Şampiyonasına katılacak. Şampiyona bitiminde doğrudan Katar’a uçacak.

Genç Erkek Milli Voleybol Takımı, Doha’da gerçekleştirilecek Katar Turnuvası için, Mısır, Katar ve Rusya Genç Erkek Milli Takımları'nın karşısına çıkacak. Bu turnuvadan sonra sıra nihai hedef olan Avrupa Şampiyonası finallerine gelecek. Avrupa Şampiyonası finalleri 24 Ağustos - 2 Eylül tarihlerinde Polonya ve Danimarka’da düzenlenecek. Milliler grup maçlarını Danimarka’da oynayacak.

“3 TURNUVAYI DA KAZANMAK İSTİYORUZ”
Genç Erkek Milli Voleybol Takımı'nın başarılı oyuncularından Koray Şahin uzun bir süredir kampta olduklarını ve artık çalışmalarının karşılığını alma zamanlarının geldiğini söyledi.

Şahin üç önemli turnuvayı art arda oynayacaklarının altını çizerek, “İlk hedef Balkan Şampiyonası. Balkan Şampiyonasında her zaman çetin rakiplerle karşılaşıyoruz. Bu seferkinin bir özelliği de ilk günü boş geçirip ikinci gün iki maç yapacak olmamız. Biz ikisini de kazanmak istiyoruz. Ardından Katar’a gideceğiz. Özel bir turnuvada Rusya, Mısır ve Katar’la oynayacağız. Avrupa Şampiyonası’na yönelik iyi bir hazırlık olacak kanısındayım” dedi.

Son olarak Avrupa Şampiyonası finallerine katılacaklarını anlatan Şahin, tüm hazırlıkların burada madalya almak üzerine yapıldığını dile getirerek, “Avrupa Şampiyonasında başarılı olmayı çok arzu ediyoruz. İyi bir derece ile dönmek için çok çalıştık, çalışmayı da sürdüreceğiz. Takım içinde arkadaşlık düzeyi her geçen gün ileri gidiyor. Bize sunulan iyi olanakların hakkını vermek, Türk halkını sevindirmek konusunda herkes sorumluluğunu biliyor. Zaten yetenekli oyunculardan kurulu bir ekibiz. Şimdi de çok iyi bir takım olduk. Kendimize güveniyoruz” şeklinde konuştu.

Genç Milli oyuncu, İngiltere’de yapılan 2012 Londra Olimpiyatları’nda ilk galibiyetlerini alan A Milli Bayan Voleybol Takımı oyuncularına da başarılarının devamını diledi .

Kaynak: İHA