Fc Vasluı Teknik Direktörü Sumudica'nın Basın Topantısı

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Fenerbahçe, Romanya temsilcisi FC Vaslui ile 1-1-berabere kaldı.

FC Vaslui Teknik Direktörü Marius Sumudica , ikinci maçın ateşten gömlek olacağını söyledi .

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan , " Oyuncularım Avrupa kupalarında benim için zafer niteliğinde bir maçla başladılar . Fenerbahçe taraftarını bu muhteşem atmosferi oluşturduğu için tebrik edeceğim . Böyle taraftarla kesinlikle zafere gidiliyor . Çok güçlü bir takımla karşılaştık . Çok değerli oyuncuları mevcut . Bu akşam takımımızın artık marka haline gelmiş Fenerbahçe takımından aşağıya kalır yanı yoktu . İlk yarıda gol atamadıysak ta çok iyi bir ilk yarı çıkardık . İkinci yarıda , ilk yarının sonucu belki bizi etkiledi . Rakibimiz taktik değiştirdi . Bir ara 3 forvete döndüler . Bu netice bizi avantajlı kıldı .

1 - 0 kazanmış olsaydık Fenerbahçe ' nin 1 - 0 kazanması bizi uzatmaya götürürdü . İkinci maçta golsüz beraberlik bize turu getirir . 1 - 1 beraberlik bir şey ifade etmiyor , ikinci maç ateşten gömlek olacak . Umarım kendi sahamız , bu stat gibi dolacak ve taraftarımız bizi destekleyecek . Fenerbahçe maçına kadar zamanımızı çok iyi değerlendirmek zorundayız ve 3 gün sonra bizi kendi ligimizde zorlu bir maç bekliyor . Son dakikalarda gol yememiz benimde hoşuma gitmedi . Bu savaşın sonunda nihai zafer ikinci maçın son 90 dakikasına belli olacak . Yapılan ortayı daha çabuk bloke etmemiz gerekiyordu . Sahaya giren birçok oyuncumuz uluslararası arenada ilk defa deneyim kazandılar . Bizim için önemli olan uluslararası arenada deneyim kazanmak " dedi .

" FENERBAHÇE VE TÜRK HALKINA BÜYÜK SAYGIMIZ VAR " Maç öncesi Romen basınında çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine Marius Sumudica , " Kesinlikle ben o şekilde düşünmüyorum . Alakasız bir konu . Kesinlikle Türk halkına , Fenerbahçe ' ye büyük saygımız var . Çok değerli Fenerbahçe Kulübü başkanına sağlık ve özgürlüğün tadını çıkarması canı gönülden diliyorum . Fenerbahçe başkanı ve futbol takımını sevgiyle şehrimize bekliyoruz " cevabını verdi . " HAGİ İLE GÖRÜŞMEDİM " Hakemle diyalog yaşamasını hatırlatılması üzerine tecrübeli teknik adam , " Benim hakemle diyaloğum olmadı ama arkamda su bardakları uçuşuyordu . Kafama gelmedi . Su bardakları uçuşana kadar atmosferi çok beğendim " açıklamasında bulundu .

Marius Sumudica , Hagi ile maçtan önce görüşüp görüşmediği sorusuna ise , " Hagi ile görüşmedim . Hagi Romanya ' daki olaylarla bu aralar daha çok ilgileniyor " şeklinde cevap verdi .

Kaynak: İHA