Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Uygun Açıklaması

Spor Toto Süper Lig'in ilk maçında Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalan Sanica Boru Elazığspor'da, teknik direktör Bülent Uygun, ''Sahada ne yaptığını bilen kazanmaya odaklanmış, futbol oynamaya çalışan bir ekip vardı'' dedi.

Uygun , maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında , takım olarak uzun yıllar sonra ilk defa Süper Lig ' de bir maça çıktıklarını bu nedenle müsabakanın zor geçeceğini bildiklerini söyledi .

Sezon öncesinde zor bir süreç yaşadıklarını , hatta Amr Zaki ' nin lisansını ilk müsabakaya yetiştiremediklerini kaydeden Uygun , sözlerini şöyle sürdürdü :

' ' Ancak ilk maçta elimizden geldiği kadar mücadele göstermeye çalıştık . Sahada ne yaptığını bilen kazanmaya odaklanmış , futbol oynamaya çalışan bir ekip vardı . Yediğimiz golde de sakatlıktan dolayı konsantre problemi yaşadık . Son 30 dakikada 10 kişi oynayıp , berabere kalmak zordur . Bunu sıkıntısını yaşadık . Kazanmak için her şeyi denedik . '

Uygun , Elazığspor ' a ilk göreve geldiğinde birtakım temennilerinin bulunduğunu belirterek , ' ' Bucaspor maçında şampiyonluğumuzu ilan edip , ilk Fenerbahçe maçında da puan almayı dilemiştim . Allah da bunu bize nasip etti ' ' dedi .

Bir basın mensubunun Ramazan Bayramı ' nda maç yapılmasıyla ilgili bir soru üzerine Uygun , şöyle konuştu :

' ' Biz bunlarla ilgili çok konuştuk . Biz de Ramazan , Kurban bayramlarında ailemizle birlikte geçirmek isterdik . Ancak TFF de futbolun bayramıdır dedi .

Onlar da haklı , fikstür olarak sığmıyor . Biz de saygı duyuyoruz , ama christmas tatili filan da ortadan kalktı . ' '

- Futbolcular -

Futbolculardan Adem Alkaşi ise sezonun ilk maçına iyi hazırlandıklarını ve müsabakada iyi mücadele ettiklerini belirterek , ' ' 10 kişi kalmamıza rağmen , sahadan 1 puanla ayrıldık . Yeni sezona en azından iyi mücadele ederek başladık . Bundan sonra daha iyi yerlere gelmeyi hedefliyoruz ' ' dedi .

Murat Kayalı da karşılaşmanın genelinde hakimiyetin kendilerinde olduğunu , ancak 1 puanla yetindiklerini söyledi .

Sanica Boru Elazığspor ' un lige renk katma amacında olduğunu kaydeden Murat Kayalı , bunun için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi .

Muhabir : Ali Korkmaz / Bahri Okumuş / Ömer Hakan Kibar

Yayıncı : İbrahim Uyar

Kaynak: AA