Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonları Samsun’da Yetiştirilecek

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye’de sınırlı sayıda olan olimpiyat eğitim merkezlerinden birini Samsun’a kuracaklarını açıkladı.

Samsun’un dünyanın çeşitli ülkelerinde gerçekleştirilen spor yarışmalarına sporcu yetiştiren bir merkez olacağını söyledi.

AK Parti Samsun İl Başkanlığı’nda gerçekleşen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmasında Samsun’un Olimpiyat Eğitim Merkezi olacağı müjdesini veren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Samsun, Olimpiyat Eğitim Merkezi yani olimpiyatlara sporcu yetiştirecek, Türkiye'de sınırlı sayıdaki eğitim merkezlerinden biri haline gelecek. Bunun da erken müjdesini sizinle paylaşıyorum. Bütün saydığımız spor yatırımlarının tamamlanmasıyla birlikte Samsun, Olimpiyat Eğitim Merkezi yani olimpiyatlara sporcu yetiştirecek, Türkiye'de sınırlı sayıdaki eğitim merkezlerinden biri haline gelecek." dedi.

“MARKA DEĞERİMİZ SAMSUNSPOR’A HERKES SAHİP ÇIKMALI”

Bayram haricinde Samsunlulara çağrıda bulunan Bakan Kılıç, herkesi Samsunspor’a sahip çıkmaya davet etti. Şehirlerin marka değerleriyle birlikte yaşayıp yükseldiğine dikkat çeken Bakan Kılıç, şehirleri ayağa kaldıran en önemli unsurun markaları olduğunun altını çizdi. Samsun’un değerleri de Samsun adını taşıyan değerlerinden ibaret olduğunu söyleyen Bakan Kılıç, “Samsun’un bu anlamda en önemli markalarından bir tanesi Samsunspor’dur. Bayram muhabbetlerini Samsunspor gündemiyle buluşturmamız lazım. Gelsin birileri kurtarsın diye bakmaması, herkesin elini taşın altına koyması lazım.“ diye konuştu.

Samsunspor’un talihsiz bir şekilde Süper Lig’deki yerini kaybettiğini hatırlatan Bakan Suat Kılıç, “PTT 1. Lig diye adlandırılan ligdeyiz. Elbette ki Samsun’a, Samsunspor’a yakışan yeniden Süper Lig’deki yerini almaktır. Bu şehrin kamuoyunda Samsunspor’un önemli bir yeri var. Başta milletvekillerimiz ve bizler olmak üzere üzerimize düşen bütün imkanları bu önemli Samsun markasını ayağa kaldırmak için seferber ediyoruz. Hiç imkanı olmayanın bile bir tane kombine satın alacak kadar imkanı var. Bu imkanı vermemiz lazım.“ açıklamasında bulundu. Samsunspor markası yaşadığı sürece Samsun’un Türkiye’nin en büyük stadyumlarında kendini tanıtma ve göstermeye devam edeceğini vurgulayan Bakan Kılıç, “Samsun’a kazandırdığımız spor yatırımları ile bu şehri spor kenti haline getiriyoruz. Yeni Samsun Stadyumu'nun temellerini kısa süre içinde atacağız. Bu şehir bütün bu değerleriyle birlikte bir spor kenti olmaya doğru yol alıyor. Tekrar altını çiziyorum. AK Parti siyaseti 10 yıldır terinin Son damlasına kadar Samsunspor için yapması gereken hiçbir şeyden kaçınmamıştır. Biz bu takımın ve kentin kaya gibi arkasında bu güne kadar durduk, durmaya da devam edeceğiz. “ ifadelerini kullandı. Bayramlaşma merasimine AK Parti Samsun milletvekilleri Mustafa Demir, Çağatay Kılıç, Ahmet Yeni, eski vekiller Mustafa Çakır, Mehmet Kurt, Binnur Şahinoğlu, İl Başkanı Fuat Köktaş, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.