Kayserispor Bursaspor Maçının Ardından

Süper Toto Süper Lig'in ilk haftasında Kayserispor kendi sahasında Bursaspor ile oynadığı maçı 1-0 kaybetti.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam taraftarlarına bayram hediyesi olarak adlandırdığı galibiyetten dolayı mutlu olduklarını ifade etti .

Sezona Kayserispor deplasmanıyla başlamanın kolay bir iş olmadığını belirten Sağlam , " 15 güne sıkışmış 5 önemli maçımız var . Bir önceki maçımız moral motivasyon olacak . Çok uzun yıllar sonra Kayseri’de geçtiğimiz sezon kazandık . Sezona iyi başlamak bizim için önemliydi . Taraftarlarımız ve camiamıza bayram sevincinin yanı sıra galibiyet sevincini yaşatmak bizim için önemliydi . Rakibin risk aldığı dönemlerde son paslarımızı verebilseydik oyunu biraz daha erken kopartabilirdik . Çok önemli bir deplasmanda çok iyi bir takıma karşı kazanmanın sevincini yaşıyoruz” dedi .

Bursasporlu futbolcu Serdar Aziz ise Kayserispor iyi bir ekipolduğunu belirterek , " Zor bir maç olacağını biliyorduk . İyi mücadele ettik . Özellikle 10 kişi kaldıktan sonra iyi mücadele ettik . Buraya moralli gelmek istiyorduk ve moral oldu . Galibiyeti taraftarlarımıza bayram hediyesi olarak armağan etmek istiyoruz " diye konuştu .

Bursasporlu futbolcu İsmail ise zorlu bir deplasmandan puan aldıklarını belirterek , " Kayseri zorlu bir deplasman olduğunu biliyorduk . Çok iyi bir takım . UEFA ve ligde hedeflerimiz var " şeklinde konuştu .

Kayserispor Teknik Direktörü Shota Arveladze evlerinde kazanmayı çok istediklerini ancak sonucu değiştiremediklerinin altını çizerek , " Son dakikaya kadar uğraştık ama olmadı . Maça bakarak net bir pozisyon verdik denemez . Ancak birkaç kontratak oldu Bursaspor’un o da normal . İyi mücadele oldu . Bursa’nın iki maçı var Avrupa’da . Bu maçın havası sanırım biraz daha önde . Yenildiğimiz için üzgünüz . Lig maçında oyuncularımızın performansını gördük . Belki biraz hafif gol yedik ama 90 dakika mücadele ettik . Karşımızda iyi bir takım vardı . Ama olmadı " açıklamasında bulundu .

Kayserisporlu kaleci Ertuğrul kazanmak için her şeyi yaptıklarını ifade ederek , " Maçın birinci dakikasından 90 dakikasına kadar mücadelede bulunduk . Ama maçın ilk dakikasından itibaren kazanmak için her şeyi yaptık . Çok net pozisyon bulamadılar . Rakibimizi iyi analiz etmiştik baskılı bir oyunda oynadık ama golü bulamadık " diye kaydetti .

Sarı - kırmızılı futbolcu Berkay ise kaybettikleri için üzgün olduğunu belirterek önümüzdeki hafta kazanmak için sahaya çıkacaklarını söyledi .

Kaynak: İHA