İstanbul Büyükşehir Belediyespor - Beşiktaş Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasında Beşiktaş, deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynadığı maçta 1-1 berabere kaldı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba , ilk 20 dakika etkili oynadıklarını ifade ederek , “Oyuna çok iyi başladık . Sonra Veli sakatlandı ve oyunun dengesi bozuldu” dedi .

İstanbul Büyükşehir Belediyespor ' un yıllardır birlikte oynayan futbolculardan kurulu olduğunu anlatan Aybaba , “Onların da bizim de pozisyonlarımız oldu . Genç oyuncularımız var , onlarla biraz daha çalışacağız . Eksiklerimiz var . Geçen seneki oyuncularımızın performansını artırmalıyız . Gün geçtikçe sahada ne yaptığını bilen , daha çok mücadele eden bir takım haline geleceğiz . Böyle bir maçtan , 1 - 0 yenikken , 1 - 1 berabere ayrılmak bizi mutlu etti” diye konuştu .

Tribünlerde bir grubun Quaresma lehine tezahürat yaptığının belirtilmesi üzerine , “Tribünde değil saha içindeydim ve duymadım” diyen Aybaba , Mustafa Pektemek ile Almeida ' nın kopuk oynamalarıyla ilgili olarak da “Zamana ihtiyaçları var . Mustafa ' nın , Almeida ' ya yaklaşması lazım . Onlar yaklaşmayınca Almeida tek kalıyor . Bizim sistemimizde normalde hücumdayken 3 forvet gibi oynuyoruz” şeklinde konuştu .

Transferle ilgili bir soruya da Aybaba , “Transfer çok kolay değil . Forvet düşünüyoruz . Uzun zamandır bakıyoruz ama olabilir de olmayabilir de” cevabını verdi .

Aybaba , gelecek hafta oynayacakları Galatasaray derbisiyle ilgili olarak da “Hepimiz bu maçı önemsiyoruz . Biz Beşiktaş ' ız , büyük takımız . Oyuncularımızla konuşup , yanlış yaptığımız şeyleri düzeltmeye çalışacağız . İki büyük takım oynayacak . Büyük takımlar arasındaki maçlar her zaman sürpriz sonuçlara gebedir” ifadelerini kullandı .

Beşiktaş kalecisi Cenk Gönen , maça istekli başladıklarını belirterek , “Ancak 20 . dakikadan sonra rakip oyuna ortak oldu . İkinci yarıya da etkili başladık ama duran toptan bir gol yedik . Konsantrasyon eksikliğiyle kalemizde gol gördük . Son 30 dakika maçı lehimize çevirmeye çalıştık . Beraberliği yakaladık ama galibiyet olmadı” diye kaydetti .

Siyah - beyazlı takımın altyapısından yetişen Hasan Türk de ilk Süper Lig maçına çıktığını kaydederek , “Heyecanlandım . Performansımın iyi olduğunu düşünüyorum . Hocama teşekkür ediyorum . Oynadıkça daha iyi olacak” sözlerini kullandı .

Hasan , İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında talihsiz bir gol yediklerini aktararak , “Sonra gol bulduk . İyi toparlandık . İkinci golü bulduk ama hakem ofsayt verdi . Artık önümüzdeki maçlara bakacağız” diye konuştu .

Kaynak: İHA