Gaziantepspor Sezona Mağlubiyetle Başladı

Süper Toto Süper Lig’in ilk haftasında Gaziantepspor sahasında konuk ettiği Sivasspor’a 1-0 mağlup oldu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Gaziantepspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman , ilk maçta kendi sahalarında 3 puanla tanışmak istediklerini fakat bunu başaramadıklarını söyleyerek , “Rakibimizi tebrik ediyorum . İlk yarıda gol atmamız gereken önemli pozisyonlar vardı . O pozisyonlarda şansızdık ya da rakibimiz şanslıydı . İkinci yarıda kornerden gelen gol kabullenilebilir bir gol değildi . Rakibimizin çok iyi savunma yaptığını gördük . Etkin olmamız gerekiyordu maalesef olamadık . Vasat bir etkinlik gösterdik . İlk 45 dakikaya bakıldığında iyiydik . İlk yarıda oyunun bazı bölümleri bana zevk verdi . İkinci yarıda vasat bir oyun sergiledik . Birkaç transfer daha yapabiliriz . En az iki oyunca daha almamız şart” dedi .

Mağlubiyetin üzüntüsünü yaşayan Gaziantepsporlu futbolcular İbricic ve Şenol , “Çok şansız bir maç geçirdik . İlk yarı net pozisyonları değerlendiremedik . İkinci yarıda ummadığımız bir gol yedik . Hiç pozisyon vermeden gol yedik . İlk golü biz atsaydık maçın seyri tamamen değişirdi . Sezona 3 puanla başlamak istiyorduk . Bu haftaya iyi hazırlanıp Fenerbahçe maçıyla birlikte puan ve puanlarla tanışmak istiyoruz” dediler .

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay , maçın zor geçeceğin bildikleri ifade ederek , “Kaliteli oyunculardan oluşan bir takım Gaziantepspor ama biz çok iyi konsantre olduk . Bilhassa oyunun ikinci yarısında çok iyi oynadık . Kaptığımız topları biraz daha iyi kullansaydık daha farklı skorla buradan ayrılabilirdik . Önemli olan istikrarı devam ettirmek . İnşallah daha iyi konuma geleceğiz” ifadelerini kullandı .

Sivassporlu futbolcular Uğur Kavuk ve Erhan Güven , 3 puanın sevincini yaşadıklarını belirtirken , şöyle konuştular : “Lige iyi başlamak önemliydi . İyi konsantre olduk . Taraftarımız çok daha iyi Sivasspor’u izleyecek . Bizim için iyi başlamak önemliydi . Zor bir deplasmandı . Bunu biliyorduk . Golü bulduktan sonra kapandık . İyi bir mücadele oldu . Burada uzun zamandan beri kazanamıyorduk . Bunun sözünü başkanımıza vermiştik . Kazanmayı başardık . ”

Kaynak: İHA