Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman Açıklaması

Spor Toto Süper Lig'de yeni sezonun ilk maçında Sanica Boru Elazığspor ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman, ''Tahminim 1,5-2 ay sonra bu takım iyi işleyen bir takım olacak'' dedi.

Kocaman , maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında , Şampiyonlar Ligi play - off turunda oynayacakları Spartak Moskova maçı öncesinde yaptıkları karşılaşma için şartların iyi olmadığını , kuru zeminin kendileri dışındaki etkenlerden biri olduğunu söyledi .

Geçen sezon şampiyonluğu yarım puanla kaybettiklerini , dolayısıyla ligde her maçtan alınacak puanların büyük önem taşıdığını kaydeden Kocaman , bu nedenle sezonun ilk maçında kazanmak istediklerini , ancak bunu başaramadıklarını ifade etti .

Kocaman , rakiplerinin yeni bir takım olmasına rağmen onları zorlayamadıklarını belirterek , şöyle konuştu :

' ' Rakibimiz ikinci yarıda bulduğu tek gol pozisyonunu değerlendirdi ve geriye düştük . Buna rağmen oyunu öbür tarafa yıkıp , ilk yarıda yapamadıklarımızı ortaya koyduk . 1 - 1 olduktan ve rakip 10 kişi kaldıktan sonra 3 puana yaklaştık , ama başaramadık . 2 puan kayıpla Moskova ' ya doğru yola çıkacağız . ' '

Orta alanda Mehmet Topal , Selçuk Şahin ve Cristian ile bütün sezonun geçip geçmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine Kocaman , şunları kaydetti :

' ' Galatasaray maçından sonra da benzer sorular vardı . Ben burada bulunduğum sürece bulunan oyunculara güvendim , sıkıntılar olacaktır . Bunları aşacağımıza inanıyorum . Geleceği bilebilmek mümkün değil , ama tahmin yapabiliyoruz . Tahminim 1 , 5 - 2 ay sonra bu takım iyi işleyen bir takım olacak . Yobo hariç 6 oyuncu transfer ettik . Salih genç bir oyuncu , önünde uzun zaman var . Diğer 5 oyuncudan 3 ' ü oyunu geriden başlatarak oyunu kurmaya çalışan isimler . ' '

Kocaman , takımının iyi işleyen bir hale geleceğine inandığını ancak ' ' sabır ' ' konusunda bir sıkıntı olduğunu belirterek , ' ' Ben var olan kadromuzun kalitesine kefilim . Form olarak daha da üste çıkacağımıza inanıyorum ' ' dedi .

Spartak Moskova maçına yüksek konsantrasyonla hazırlandıklarını kaydeden Kocaman , ' ' Elemek veya eleyememek , başka yüksek konsantrasyonla elemek için elimizden geleni yapacağız ' ' diye konuştu .

Kocaman , maçların bayramda oynanmasına ilişkini bir soruya da ' ' Bence sakınca yok . Futbolun amacı da insanları eğlendirmek diye düşünüyorum ' ' cevabını verdi .

- Futbolcular -

Fenerbahçeli futbolcu Stoch ise ilk yarı olumlu bir oyun ortaya koyamadıklarını , ağır oynadıklarını , bu süreçte rakiplerinin de pek etkili olamadığını kaydetti .

İkinci yarı biraz daha hareketli oynadıklarını , ancak bunun yeterli olmadığını belirten Stoch , ' ' Bunu oyunun geneline yansıtamadığımız için sahadan beraberlikle ayrıldık . Maçtan önce soyunma odasında maça konsantre olmamız gerektiğini konuşmuştuk . Ancak yeterli konsantrasyonu sahaya yansıtamadık . Bu bir bahane değil , ama saha şartları da oyunumuzu etkiledi ' ' diye konuştu .

Fenerbahçe ' nin golcü oyuncusu Sow da maçın zor geçeceğini beklediklerini belirterek , ' ' Sahanın çok iyi olduğunu söyleyemem , bu nedenle oyun kurmakta zorlandık . Denedik , ama iyi defans yapan bir takımla karşılaştık . Çok hızlı atağa çıkan oyuncuları vardı ' ' dedi .

Geçen sezon sonunda bir sakatlık geçirdiğini o nedenle yeni sezonun hazırlık döneminin diğer arkadaşlarına göre zor geçtiğini kaydeden Sow , ' ' Sakatlığı atlatmak için tatil döneminde dinlenmem gerekiyordu . Hazırlık maçlarında da iki maçta 45 ' er dakika oynadım . Gerçek seviyeme ulaşmam için antrenmanlar yapmam gerekiyordu , ama 2 - 3 haftadır kendimi iyi hissediyorum . Bugün de 90 dakika sahada kalmak benim için iyiydi ' ' diye konuştu .

Fenerbahçe , İzmir ' deki müsabakanın ardından Spartak Moskova maçı için bu ilden Moskova ' ya gidecek .

Muhabir : Ali Korkmaz / Bahri Okumuş / Ömer Hakan Kibar

Yayıncı : İbrahim Uyar

Kaynak: AA