Bursaspor, Kayseri’den Mutlu Ayrıldı

Bursasspor, Kayserispor deplasmanında rakibini tek golle geçerek üç puan aldı.

Bursaspor , lige galibiyetle başlamanın sevincini yaşarken , taraftarına da çifte bayram mutluluğu yaşattı . Maç sonrasında açıklamada bulunan Bursasspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam , futbolcularını kutlayarak , “Tüm İslam aleminin ve ülkemizin ramazan bayramını kutluyorum . Hem Kayserisporla hem deplasmanda sezona başlamak kolay değil . 15 güne sıkışmış 5 tane birbirinden zor maç yapacağız . Bu maç bizim için moral motivasyonu olacak . Camianın da bizden beklentisi var . Çok uzun yıllar sonra , 1973’ten beri yani 38 yıldan sonra Kayserispor’un kendi sahasından maç kazanamıyoruz . Geçen yıl bunu kırdık şimdide bunu devam ettirdik . Taraftarımız haklı bir bayram sevinci yaşıyor . Twenty’yi geçmemiz gerekiyor . Bu sonuç , takım , taraftarlarımız için iyi ve güzel moral oldu . Çok güzel bir oyun olmadı ama takım savunmasını güzel yaptık . Alanı iyi kapattık . Zurab dışında iyi bir pozisyon vermedik . Kayserisporun risk aldığı dönemlerde iyi pas atamadık . Oyunu daha erken kopartabilirdik . Çok önemli bir deplasmanda iyi bir takımı yenerek lige başlıyoruz . Kayserisporada başarılar diliyoruz . ” dedi .

Bursasporlu futbolcu Serdar Aziz , “Kayserispor deplasmanı çok önemli bir deplasman . Bugün çok önemli bir mücadele ettik . 10 kişi kaldıktan sonra takım arkadaşlarım çok üst düzey bir mücadele etti . Önümüzdeki Twenty maçı var . Bu sonuç bizim için iyi moral oldu . Orada da iyi bir mücadele ile onu da iyi bir sonuçla atlatmak istiyoruz . Bu sonucu da taraftarımıza bayram hediyesi olarak armağan ediyoruz . ” diye konuştu .

Bursaspor’un başarılı oyuncusu İsmail de , “Kayserispor çok iyi bir takım . Burada güzel bir prova yapmak istiyorduk . Taraftarımıza bayram hediyesi vermek istiyorduk . Geçen sezon gibi üst sıralara oynarız . Bursasporu iyi bir yerlere getiririz” dedi .

KAYSERİSPOR ÜZGÜN Maç sonrasında değerlendirme yapan Kayserispor Teknik Direktörü Şota Arveladze , sonuçtan dolayı üzgün olduklarını açıkladı .

Şota , şöyle konuştu : “Lige bizde içerde oynarken üç puanla başlamak istedik . Son dakikaya kadar uğraştık ama olmadı . Maça bakarak rakibimize net bir pozisyon verdik diyemez . Birkaç kontratak oldu oda normal . 1 - 0 geri ve arkada biraz kalırken iyi bir mücadele oldu . Fizik olarak da bizim üstünlüğümüz vardı . Ama bu sonuç için bahane değil . Bursaspor iki tane önemli maçı var . Değişiklikleri yaptık , son vuruş , son orta bazen olabiliyor . Üzgünüz . Çalıştığımız bir şeylerde oldu . Oyuncuları gördük . Biraz hafif gol yedik . Sonuçta mücadeleyi 90 dakika ettik . Karşımızda iyi bir takım vardı . Maç havasına girmek lazım . Kolay golü kapatmak lazım . Ama takım durdu ama olmadı . Riske girdik Cangele’nin kaç yıl oldu ilk maçı oldu . ” Genç oyuncu Berkay ise , “Biz bugün ilk dakikasından 90 dakikasına iyi mücadele ettik . Ama erken bir gol bulamadık . Bulsak daha iyi olurdu . Olması ve kazanmak için çok uğraştık . Ama rakibimizin kaliteli ayakları var . Böyle bir net pozisyonları yoktu . ” değerlendirmesini yaptı .

Kaleci Ertuğrul , sonuçtan dolayı üzgün olduklarını belirterek , “Rakiplerimizi iyi analiz ettik . Baskılı oynadık ama golü bulamadık . Bizimi için böyle bir maçı kaybetmek çok kötü . Birazda şans faktörü . Evde oynadık . Bu sonuç kabul edilemez . ” ifadelerini kullandı .