Aykut Kocaman: 1,5 -2 Ay Sonra Bu Takım Randımanla İyi İşleyen Bir Takım Olacak

Maçın ardından basın toplantısında konuşan Kocaman, iyi oynamak için olumlu şartların olmadığını belirterek kuru zeminden ve hava şartlarından şikayet etti.

Şampiyonlar Ligi play-off turunda oynayacakları Spartak Moskova maçı öncesi ligde oynadıkları karşılaşma için şartların iyi olmadığını ifade eden Kocaman, geçen sezon şampiyonluğu yarım puanla kaybettiklerini, dolayısıyla ligde her maçtan alınacak puanların büyük önem taşıdığını vurguladı. Kocaman, bu nedenle sezonun ilk maçında kazanmak istediklerini, ancak başaramadıklarını ifade etti.

Yeni bir takım olmasına rağmen rakibi zorlayamayacak oyuna akışını ortaya koyamadıkların belirten Kocaman, 'Rakibimiz ikinci yarıda bulduğu tek gol pozisyonunu değerlendirdi ve bir anda geriye düştük. Buna rağmen hemen oyunu öbür tarafa yıkıp, ilk yarıda yapamadıklarımızı yapmaya başladık. Oyuncu değişikliklerinin de bunda rolü oldu. 1-1 olduktan ve rakip 10 kişi kaldıktan sonra 3 puana çok yaklaştık, ama başaramadık. 2 puanlık kayıpla buradan Moskova'ya doğru yola çıkacağız.'' diye konuştu.

Orta alanda Mehmet Topal, Selçuk Şahin ve Cristian ile bütün sezonun geçip geçmeyeceği yönündeki soruya Kocaman, 'Galatasaray maçından sonra da benzer sorular vardı. Ben bulunduğum sürece oyunculara güvendim, sıkıntılar olacaktır. Bunları aşacağımıza inanıyorum. Geleceği bilebilmek mümkün değil, ama tahmin yapabiliyoruz. Geleceği dönük tahminlerim 1,5 - 2 ay sonra bu takım randımanla, iyi işleyen bir takım olacak. Yobo hariç 6 oyuncu transfer ettik. ' dedi.

Takımının ilerleyen dönemde iyi işleyen bir hale geleceğine inandığını ancak sabır konusunda sıkıntı olduğunu belirten Kocaman, 'Ben var olan şu anki kadromuzu oluşturan oyuncuların kalitesine kefilim. Form olarak daha da üste çıkacağımıza inanıyorum.'' dedi.

Kocaman, Spartak Moskova maçına yüksek konsantrasyonla hazırlandıklarını da kaydetti.

Maçların bayramda oynanmasına ilişkini bir soruyu da yanıtlayan Kocaman, futbolun amacının insanları eğlendirmek olduğunu bu nedenle sakıncası olmadığını söyledi.

STOCH: AĞIR OYNADIKFenerbahçeli futbolcu Stoch ise ilk yarıda olumlu bir oyun sergileyemediklerini ve ağır oynadıklarını belirtti.

İkinci yarı biraz daha hareketli ve hızlı oynadıklarını, ancak bunu 90 dakikaya yaymaları gerektiğini kaydeden Stoch, ''Biz büyük takımız. Bunu gerçekleştiremediğiniz için sahadan beraberlikle ayrıldık. ' dedi.

Stoch, maçtan önce soyunma odasında maça konsantre olmamız gerektiğini konuştuklarını ancak yeterli konsantrasyonu sahaya yansıtamadıklarının bunun bahane olmadığına ancak saha şartlarının iyi olmamasının da oyunlarını etkilediğini kaydetti.

Sow da kendilerini zor bir gecenin beklediğini tahmin ettiklerini söyledi.

Sahanın zemininden şikayet eden Sow, bu nedenle oyun kurmakta zorlandıklarını, denediklerini, iyi defans yapan bir takımla karşılaştık ve rakiplerinin çok hızlı atağa çıkan oyuncuları bulunduğunu dile getirdi.UYGUN: SAHADA KAZANMAYA ODAKLANMIŞ BİR EKİP VARDISpor Toto Süper Lig'in ilk haftasında İzmir'de Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalan Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, sahada ne yaptığını bilen, sahada ne yaptığını bilen, oynadığı oyundan keyif alan, kazanmaya odaklanmış, futbol oynamaya çalışan bir ekibin olduğunu söyledi.

Takım olarak uzun yıllar sonra çıktıkları Süper Lig'de maça çıktıklarını bu nedenle müsabakanın zor geçeceğini bildiklerini belirten Uygun, sezon öncesinde ekonomik olarak zor bir süreç yaşadıklarını ifade etti.

Teknik Direktör Uygun, 'İlk maçta elimizden geldiği kadar mücadele göstermeye çalıştık. Sahada ne yaptığını bilen futbol adına kazanmaya odaklanmış, futbol oynamaya çalışan bir ekip vardı. Yediğimiz golde sakatlıktan dolayı bir konsantre problemi yaşadık. Bunun sonucunda da golü yedik. Maç berabere bitti. Son 30 dakikada 10 kişi kalmak, bizim gibi takımlar için daha zordu. Bunun sorununu yaşadık ama kazanmak için her şeyi denedik. Hakemle ilgili çok fazla şey söylememe gerek yok. ' diye konuştu.

Ramazan Bayramı'nda maçların oynanmasıyla ilgili soruya Uygun, 'Bunlarla ilgili çok konuştuk. Biz de Ramazan, Kurban bayramlarında ailelerimizle birlikte geçirmek isterdik. Ancak TFF de 'Futbolun bayramıdır' dedi.

Onlar da haklı, fikstür olarak sığmıyor. Biz de saygı duyuyoruz, ama christmas tatili filan da ortadan kalktı. Ben de bayramda ailemle çocuklarımla birlikte olmak isterim ama yapacak birşey yok.'' şeklinde konuştu.

Sanica Boru Elazığsporlu futbolculardan Adem ise, sezonun ilk maçına iyi hazırlandıklarını ve müsabakada iyi mücadele ettiklerini kaydetti.

Maçta 10 kişi kalmalarına rağmen sahadan 1 puanla ayrıldıklarını ifade eden Adem, yeni sezona iyi mücadele ederek başladıklarını, takım olarak daha iyi yerlere gelmeyi hedeflediklerini vurguladı. Murat Kayalı da, maçın genelinde hakimiyetin kendilerinde olduğunu, ancak 3 puan hedeflerken 1 puanla yetindiklerini söyledi.

Takım olarak lige renk katmak istediklerini, flash takımı olmak istediklerini belirten Murat, bu hedefe ulaşmak için ellerinden geleni yapacaklarını da dile getirdi.