Selçuk Belediye Spor Yüzme Kursu Sona Erdi

Selçuk Belediye Spor Kulübü Derneği'nce 2 Temmuz-17 Ağustos tarihleri arasında yapılan yüzme kursu sona erdi.

Yüzme kursuna katılan 125 öğrenciye Belediye Yüzme Havuzu'nda düzenlenen törenle sertifika ve madalya verildi.

İlçedeki binlerce gence ve öğrenciye sportif faaliyetler sunarak, onların daha sağlık yaşamalarına yardımcı olan Selçuk Belediye Spor Kulübü Derneği, 2 Temmuz 2012 tarihinde start verdiği yüzme kursunun sezonunu kapattı. Usta öğretici eğitmen Hakan Tekçıkrıkçı’nın yanı sıra Aslı Candemir, Gülden Özen, Elif Akkuş ve Gizem Tokay öncülüğünde 21 eğitmen asistanla eğitim verilen kurslara bu yıl toplam 125 öğrenci katıldı.

Nefes çalışması ile başlanılan eğitimde; ayak vuruşu, suyun üstünde kayma çalışmaları, suyun üstünde kalabilme çalışmaları, kulaç atma çalışması yapıldığını belirten yüzme kursu öğretmeni Hakan Tekçıkrıkçı, bu çalışmalarda başarılı olan öğrencilere serbest sitil, kurbağalama sırt ve kelebek sitili eğitimi verildiğini anlattı

Yüzme kursuna katılan tüm öğrencilere ve öğrenci velilerine katılımlarından dolayı teşekkür ettiğini belirten Selçuk Belediye Spor Kulübü Derneği Başkanı Ümran Songun, “Çocukların gelişiminde sporun faydaları oldukça önemlidir. Ben tüm ailelerden sporun çocukların derslerine engel olur düşüncesini kafalarından silip atmalarını öneriyorum. Çünkü zihinlerinizde bilakis spordaki başarı ve vücut zindeliği çocukların derslerinde başarısını daha da kamçılar” dedi.

2 Temmuz’da başlayan yüzme kursuna 125 öğrencinin kayıt yaptırdığını ve bu öğrencilere 21 eğitmenin ders verdiğini belirten Kulüp Başkanı Ümran Songun, Selçuk Belediye Spor Kulübü'nün başka dallarda da eğitim verdiğini söyledi.

Voleybol, basketbol, satranç ve tenis faaliyetlerinin kış boyunca devam ettiğini hatırlatan Songun, Son olarak tüm sporculara bir duyuru yaptı. 04-08 Eylül tarihleri arasında yağılacak olan Selçuk Efes Festivali için Selçuk Belediye Spor Kulübü Derneğine kayıtlı tüm sporcuların 04 Eylül tarihinde yapılacak olan kortej için toplanılacağını açıklayan Songun, “Tüm sporcularımızı festivalin açılış kortejinde görmek istiyoruz” diyerek; tüm sporculara başarılarının devamını diledi.

Yüzme kursuna katılan tüm öğrencilere sertifika ve madalya verilirken, ayrıca 4 yıldır bu kurslara gönüllü olarak eğiğim veren 21 eğitmene de Selçuk Belediye Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu tarafından spor ayakkabısı ve tişört hediye edildi .

Kaynak: İHA