Samsunlu Su Kayakçıları Şampiyonaya Hazırlanıyor

Samsun’da 2 sene önce kurulan su kayağı parkında antrenmanlarını sürdüren Samsun Büyükşehir Belediyespor Su Kayağı Takımı, Bursa’da yapılacak şampiyonadan madalyalarla dönmek istiyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 2010 yılında Bandırma Plajı’nda yapılan su kayağı parkının ardından oluşturulan Samsun Büyükşehir Belediyespor Su Kayağı Takımı 2 yıldır aralıksız olarak çalışmalarını sürdürüyor. İlk olarak 2011 yılında yapılan şampiyonaya katılan ve 1 altın madalya alan su kayağı takımı, 24-26 Ağustos’ta Bursa’da yapılacak Türkiye Su Kayağı Vakeboard Şampiyonası’nda altın madalya sayısını artırmayı hedefliyor.

Özellikle gençlerin bu spora ilgi duyduklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediyespor Su Kayağı Takımı Antrenörü Birol Yılmaz, “2 yıldan bu yana yarışmalara katılıyoruz. Geçen yıl yarışmadan 1 altın madalya aldık. Bu yılda daha fazla altın madalya almak istiyoruz. Ayrıca milli takım için hazırlık yapıyoruz. Türkiye’deki kulüpler arasında en iyi kulüplerin başında geliyoruz. Bu yılki şampiyonanın çekişmeli geçeceğini düşünüyoruz ve buna göre hazırlandı. Haftanın 7 günü sporcularımız antrenman yapıyorlar” dedi.

Su kayağı parkında herkesin spor yapabileceğini belirten Birol Yılmaz, “Tesisimizde isteyen gelip sportif faaliyet olarak bu sporu yapabilirler. Herkese kapımız açık” diye konuştu

Bursa’da yapılacak şampiyonada iyi sonuç elde etmek için çok çalıştıklarını belirten sporcular ise, iddialı olduklarını söylediler .

Kaynak: İHA