Genç Sultanlar İlk Maçında Belçika'yı Yendi

Türkiye Genç Kız Voleybol Milli Takımı, Belçika ile karşılaştığı Genç Kızlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'ndaki ilk maçından galibiyetle ayrıldı.

Setlerde rakibini 3-1'lik bir skorla yenen Genç Kız Milli Takımı'nın antrenörü Gökhan Edmen, "Çok tecrübeli bir takımız, hiçbir zaman panik yapmadık" dedi.

TVF Başkent Spor Salonu'ndaki galibiyet Sonrasında maçı değerlendiren takımın antrenörü Gökhan Edmen, turnuvaların genellikle birinci ve ikinci günlerinin süprize açık maçlara sahne olduğunu belirterek, "Bugünü galibiyetle kapattığımız için kendimizi çok şanslı sayıyorum" dedi.

Belçika'nın geçen yıla göre bu yıl daha iyi bir performans sergilediğine vurgu yapan Edmen, Belçika takımındaki 4 numarayı tutamamalarından dolayı 3. seti kaybettiklerini ifade etti.

"4 numarayı tutamamanın verdiği sıkıntıyla 3. sette oyun disiplininden koptuk" diyen Gökhan Edmen, "Kazanbileceğimiz bir setti ama yine de başa baş mücadeleyi sürdürdük" dedi.

Gökhan Edmen, "Çok tecrübeli bir takımız, hiçbir zaman panik yapmadık" derken, Son sette takımın birebir karşı takımla savaşmaya başladığını ve ondan Sonra da maçı çevirerek galibiyete ulaştıklarını belirtti.

BELÇİKA MAÇINI UNUTTUK, FRANSA MAÇINI DÜŞÜNÜYORUZ Maçın ardından değerlendirmelerde bulunan Genç Kız Milli Takımı'nın kaptanı Damla Çakıroğlu, kazandıkları için çok mutlu olduğunu ve her zaman turnuvanın ilk maçlarının heyecanlı geçtiğini söyledi.

"Zaman zaman çok basit hatalar yapsak da, maçın Sonunu getirdik. Çok uyumlu bir takımız" diyen Kaptan Çakıroğlu, takımın performansını daha üst seviyelere çıkarmakta kararlı olduklarını kaydetti.

Çakıroğlu ayrıca bugünden itibaren Belçika maçını unuttuklarını, yarın ki Fransa maçını düşünmeye başladıklarını ifade etti.

Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran, Damla Çakıroğlu, ileriki maçlarda nasıl bir teknikle maça çıkacakları sorusuna, teknik olarak direkt hata yapmamaya çalışacakları cevabını verdi. Bugünkü maçta zaman zaman gereksiz plaseler kullandıklarını ifade eden Çakıroğlu, "Bugün idare ettik ama bundan Sonra rakiplerimiz güçlenecek ve bizim de daha güçlü atak yapmamız gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA