Genç Sultanlar Belçika'yı 3-1 Mağlup Etti.

Salon: TVF Başkent
Hakemler: Jörg Kellenberger (Almanya), Agnieszka (Polonya)
Türkiye : Damla, Çağla , Kübra , Şeyma , Ceylan, Ceyda , Dilara (Libero), Didem , Aslı, Ece , Ecem
Belçika: Dıvoux , Hervent , Coppens , Cainci , Wittock, Van Cleemputte, Ruysschaert (Libero), Van Gastel, Lemmens
Setler: 25-19, 25-20 , 25-27, 25-17

Genç Kızlar Avrupa Şampiyonası 1. grup ilk karşılaşmasında Belçika ile karşılaşan Genç Kız Milli Takımı karşılaşmadan üstün bir oyunla 3-1 galip ayrıldı.

Genç Bayanlar Avrupa Şampiyonası Finallerinde Türkiye grubundaki ilk maçında Belçika’yı 3-1 yendi. Milli takımımız grubundaki ikinci maçını yarın saat 16.30’da Fransa ile oynayacak.

Karşılaşmaya tempolu başlayan milli takımımız ortadan kısa hücumlarda Kübra ile etkili oldu. Bloklarda sorun yaşayan ancak arka alandan iyi manşetler çıkaran Türkiye setin ilk teknik molasını 8-6 önde tamamladı. İkinci teknik molayı da 16-11 önde geçen ay yıldızlı ekibimiz Damla, Ceyda ve Ceylan ile sayılar bularak seti 25-19 kazandı. Hücum organizasyonlarında başarılı olamayan Belçika karşısında ikinci sete de iyi başlayan genç milliler, yaptığı etkili bloklarla rakibine sayı şansı vermedi. Setin ilk teknik molasını 8-4 önde geçen Türkiye, rakibinin oyunda denge kurmasıyla zor anlar yaşadı.

Dışarı vurulan toplar, bloklardaki uyumsuzluk Belçika’nın skoru 18-17’ye getirmesini sağladı. Setin son bölümünde iyi servis atarak daha iyi manşet alan milli takımımız seti 25-20 kazandı. Üçüncü sette Belçika oyunda denge sağlamayı başardı. Çabuk hücumlarla ve attığı plase toplarla sayılar kazanan Belçika, bloklarda da etkili göründü. Damla-Şeyma ikilisi oyundan kopmamamızı sağlarken, ortadan yaptığı hücumlarla takıma sayı kazandıran Kübra başarılı bir görüntü çizdi. Büyük çekişmeye sahne olan ve başabaş geçen üçüncü sette her iki takımda savunmasında iyi bir performans ortaya koydu. (21-21) Setin son bölümünde iyi servis atan ve bloklarda daha dikkatli olan Milli takım önce skoru lehine çevirdi. Belçika etkili olyuncuları ile özellikle bloklarda etkili olunca seti 27-25 kazandı.

Son sette oyuna tekrar ağırlığını koyan sultanlar servislerde ve hücumda etkili olunca seti 25-17 maçıda 3-1 kazanarak grupta ki ilk maçını kazandı. EDMAN: Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Milli Takım Antrenörü Gökhan Edman, ''Turnuvanın 1. ve ikinci günlere çok süprize açık günlerdir. Bugünü galibiyetle kapattığımız için kendimizi çok şanslı sayıyorum. Belçika takımı geçen yıla göre hakikaten daha iyi oynayan bir takım. Hakikaten çok hızlı toplarla oynuyorlar, köşelere özellikle 4 numaraları. İki set 4 numarayı tutamamıza rağmen, iyi servis attık. 3. set bu tutamamanın veridği sıkıntıyla oyun disiplininden koptuk blokta. Kazanabileceğimiz bir setti ama yine de başa baş mücadeleyi sürdürdük. Fakat çok tecrübeli bir takımız, hiçbir zaman panik yapmadık. Bence setin en önemli yeri savaşmaya, boğuşmaya başladık. Bu çok önemli bir andı bizim için. Orada zaten maçı çevirdik ve kazanmayı başardık.'' şeklinde konuştu.

Milli takım Kaptanı Eda Çakıroğlu ise ''Kazandığımız için çok mutluyum. Her zaman turnuvanın ilk maçları heyecanlı. Zaman zaman çok basit hatalar yapsak da, maçın sonunu getirdik. Çok uyumlu bir takımız, Performansımızı daha da üst seviyelere çıkarmaya kararlıyız. Bugünden sonra Belçika maçını unuttuk, Fransa maçını düşünüyoruz." dedi.