Fenerbahçe Maçından Notlar

Spor Toto Süper Lig'de İzmir'de oynanan Sanica Boru Elazığspor-Fenerbahçe maçını Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da takip etti.

Elazığ Atatürk Stadı ' nın bakımda olması nedeniyle İzmir Atatürk Stadı ' nda oynanan karşılaşmaya Fenerbahçeli taraftarlar yoğun ilgi gösterdi . Hafta içinde ilk açıklanan bilet fiyatlarında indirime gidilmesinin ardından sarı lacivertli futbolseverler açık tribünün tamamını doldurdu .

Sanayi kale arkası tribününü de boş bırakmayan Fenerbahçeli taraftarlar kapalı tribün ve İçelli kale arkasında da takımlarını yalnız bırakmadı .

Az sayıdaki Elazığspor taraftarı da karşılaşmayı kapalı tribünden takip etti .

- Aziz Yıldırım tribünde -

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım , müsabakayı Elazığspor Kulübü Başkanı Selçuk Cengiz Öztürk ile izledi .

Yıldırım , 1 sezon aradan sonra Fenerbahçe ' nin 2012 - 2013 sezonundaki ilk lig maçını tribünden takip etti . Ligde en son 22 Mayıs 2011 ' de Sivasspor - Fenerbahçe maçını izleyen Yıldırım , stada geldiğinde Fenerbahçeli taraftarlardan yoğun destek gördü .

- Fenerbahçe ' de 4 değişiklik -

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman , Galatasaray ile oynadıkları Süper Kupa maçındaki ilk 11 ' de 4 değişiklik yaptı .

Kocaman , sakatlığı bulunan kaleci Volkan Demirel ' in yerine Mert ' e , Hasan Ali Kaldırım , Cristian ve Mehmet Topuz ' un yerine de Stoch , Sow ve Selçuk Şahin ' e şans verdi .

- Kale genç Mert ' in -

Geçen sezon 4 Türkiye Kupası ve 2 Süper Lig maçında forma giyen 23 yaşındaki Mert Günok , kariyerindeki 6 . Süper Lig maçına çıktı .

Genç kaleci daha önce 2010 - 2011 sezonunda Manisaspor ve Trabzonspor , geçen yıl da Samsunspor ile İçel İdmanyurdu maçlarında ilk 11 ' de mücadele etmişti .

Fenerbahçe , Mert Günok ' un kalede tamamladığı 5 maçta 3 galibiyet , 1 beraberlik ve 1 yenilgi aldı .

- İzmir ' deki maçları -

Spor Toto Süper Lig ' de İzmir ' de oynadığı son 5 maçta yenilmeyen Fenerbahçe , bu maçlarda 4 galibiyet ve 1 beraberlik aldı .

Çeşitli nedenlerle İzmir ' de oynadığı müsabakalarda Gençlerbirliği ' ni 2 kez Ankaragücü ' nü 1 kez mağlup eden Fenerbahçe , Trabzonspor ile oynadığı müsabakada ise rakibiyle 2 - 2 berabere kaldı .

Sarı lacivertliler son olarak Bucaspor ile 24 Nisan 2011 ' de oynadığı müsabakayı 3 - 1 geri düşmesine rağmen 5 - 3 kazanmıştı .

- Sanica Boru Elazığspor ' da 9 değişiklik -

Spor Toto Süper Lig ' in yeni ekibi Sanica Boru Elazığspor ' da , teknik direktör Bülent Uygun ilk maçında 9 yeni oyuncusuna şans verdi .

Sanica Boru Elazığspor ' da geçen sezonki oyunculardan Köksal Yedek ile Murat Kayalı kendilerine ilk 11 ' de şans buldu .

Bu arada , ev sahibi ekipte Bilica , eski takımına karşı mücadele etti .

Muhabir : Ali Korkmaz / Bahri Okumuş / Ömer Hakan Kibar

Yayıncı : İbrahim Uyar

Kaynak: AA