Yeni Ortadoğu'da İsrail'e Yer Yok

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, İsrail'i kanserli tümör olarak tanımladı.

Dünya Kudüs Günü nedeniyle Tahran Üniversitesi 'nde konuşan Ahmedinejad, 'Yeni bir Ortadoğu mu istiyorsunuz? Biz de... Ama yeni Ortadoğu'da Amerikan varlığıyla siyonistler olmayacak ' dedi.

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, Filistin topraklarını işgal ettiği için İsrail'i 'kanserli tümör' olarak tanımladı.

Batının İsrail'e verdiği desteğin engellenmesi için Müslümanlara birlik çağrısı yaptı.

Yürüşlerde 'İsrail'e Ölüm ' Sloganları

Ülke genelinde düzenlenen yürüyüşlere ise milyonlarca kişinin katıldı, İsrail'i protesto etti. İran devlet televizyonu, ülkenin dört bir yanında yapılan Kudüs Günü yürüyüşlerin İranlıların büyük ilgi gösterdiklerini duyurdu.

Başkent Tahran'daki yürüyüşe yüzbinlerce kişi katıldı. Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile birlikte İran'ın dini, siyasi ve askeri liderlerinin de hazır bulunduğu gösteride, İsrail ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri aleyhinde sloganlar atıldı.

Bayrakların yakıldığı gösterilerde, ''İsrail'e ölüm'' ve ''Filistin'e selam'' yazılı pankart ve dövizler taşındı. İran'da Humeyni, Ramazan ayının son Cumasını Filistin'le dayanışma için 'Dünya Kudüs Günü ' ilan etmişti.

Nasrallah'tan Gözdağı

Lübnan'da Hizbullah'tan İsrail'e uyarı geldi.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, ellerinde onbinlerce İsrailliyi öldürecek füze bulunduğunu ileri sürdü.

Nasrallah, İsrail'de sınırlı sayıda hedef belirlediklerini kaydederek, bu hedefleri hassas roketlerle vurabileceklerini söyledi.

'Bu hedeflere fırlatacağımız az sayıda roketle yüzbinlerce İsraillinin hayatını cehenneme çevirebiliriz ' diyen Nasrallah, saldırılarda onbinlerce İsraillinin ölebileceğini belirtti.