PSG'yi tercih ederdim

Robin van Persie'nin Manchester United'a transferinden sonra değerlendirmede bulunan Arsene Wenger, "Dürüst olmam gerekirse onu United yerine Paris Saint Germain'e göndermek isterdim" ifadesini kullandı.

Samir Nasri, Cesc Fabregas ve şimdi de Robin van Persie. Son 7 yıldır kupa kazanamayan Arsenal, yıldızlarını birer birer kaybediyor. Menajer Arsene Wenger, Hollandalı golcünün, 30 milyon euro karşılığında Manchester United'a gönderilmesini değerlendirdi. Kontratının son yılına giren Van Persie'yi, takımda kalmak için ikna edemediğini söyleyen Wenger; 'Tabi ki böyle bir oyuncuyu kaybetmek istemezdim. Ancak Van Persie, sezon sonunda bedelsiz olarak ayrılacaktı. Bu durumda kendisini satmaktan başka çaremiz yoktu ' diye konuştu.

Wenger, Van Persie'yi rakipleri Manchester United'a satmamak için da çok çaba harcadıklarını ifade etti. Ancak oyuncunun ısrarla United'ı istediğini vurgulayan Fransız menajer; 'Van Persie'yi şimdi satmasak, gelecek sezon bedelsiz olarak United'a gidecekti. Dürüst olmam gerekirse, onu ülke dışına; örneğin Paris Saint Germain'e göndermek isterdim ' dedi.

Wenger, Van Persie'nin yerine yeni bir oyuncu düşünmediklerini de ifade etti. Deneyimli menajer, Montpellier'den alınan Giroud ile Köln'den transfer edilen Lukas Podolski'nin, Van Persie'nin ayrılma olasılığına karşı kadroya katıldığını dile getirdi.

Van Persie geçen yıl Premier Lig'de gol kralı olurken, yılın oyuncusu ödülüne de layık görülmüştü. Hollandalı forvet sadece golcü kimliğiyle de ön plana çıkmıyor. Van Persie, 2008 yılından bu yana yaptığı 33 asistle, Premier Lig 'in son 4 yılda en çok asist yapan oyuncusu konumunda.