Olimpiyat Yıldızları Antalya Valiliğini Ziyaret Etti

2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda 1500 metrede altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin ve gümüş madalya kazanan Milli Tekvandocu Nur Tatar Antalya Valisi Ahmet Altıparmak’ı ziyaret etti.

Ziyarete Aslı Çakır Alptekin’in yanı sıra babası Adil Çakır, annesi Hatice Çakır, kardeşleri Aytekin Çakır, Esra Çakır ile Milli Tekvandocu Nur Tatar ve babası Nizamettin Tatar, annesi Birgül Tatar da katıldı.

Vali Ahmet Atıparmak kazanılan başarının bütün Türk dünyasının iftiharı olduğunu kaydetti.

2012 Londra Olimpiyat Oyunlarında kadınlar 1500 metrede altın madalya kazanan Milli Atlet Aslı Çakır Alptekin’i tebrik eden Vali Altıparmak, “Hakikaten bir duygu seli yaşattın Türkiye’ye. Çoğunu ağlattın, televizyon başında. Anne ve babanın dışında tüm Türkiye gözyaşına boğuldu. Seni tebrik ediyoruz. Türkiye bu manada çok güzel bir gün yaşadı. Antalya’da yaşıyor olmanızdan ayrı bir gurur duyuyoruz. Bu sadece Türkiye’nin değil Türk dünyasının iftiharı” dedi.

Bu azimin yeni yetişen nesillerin önünü açacağını belirten Vali Altıparmak, “Bu başarı yeni yetişen nesillere ablalarının başarabildiklerini gösterdi. Bundan sonra gelecek nesillerden de başarılar bekliyoruz. Ama herkese büyük bir heyecan yaşattılar. Bu heyecanı Antalya’da daha büyük bir şekilde yaşıyor olmak, ailelerin burada olması heyecanı daha yoğun yaşattı. Bunun için de teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

"ATLETİZM ZOR BİR BRANŞ"

Sık sık antreman yaptığı için ailesinden uzun süre ayrı kaldığını söyleyen Milli Atlet Aslı Çakır Alptekin ise “Ailemi sık sık görmek istiyorum, ama antremanlar nedeni ile 2 gün görüşüp geri dönüyorum. Atletizm gerçekten çok zor bir branş. Bir hafta koşmadığınız zaman sıfıra iniyorsunuz. Biz 365 günün 355 gününü her gün koşuyoruz. Sadece 10 günlük bir dinlenmemiz oluyor. Haftalık 180 kilometreyi koşuyoruz. Sabah akşam antrenman yapıyoruz” dedi.

Yüksekliğinden dolayı antremanları yaz döneminde Kayseri Erciyes’te yaptıklarını kaydeden Alptekin, kış aylarında ise Antalya’yı tercih ettiklerini belirtti.

Atletizme 34 yaşına kadar devam edebileceğini ifade eden Milli Atlet Alptekin, “Fakat ben bu olimpiyatlara gönül vermiş biriyim. Ondan sonra kendim gibi sporcu yetiştirmek istiyorum. Bundan sonra Rio’da bir olimpiyat daha göreceğim” şeklinde konuştu.

"GURUR DUYUYORUM"

Aslı Çakır Alptekin’in babası Adil Çakır ise kızınını altın madalya kazandığı günü büyük bir sevinç yaşadıklarını kaydederek “O gün neler yaptığımızı hatırlamıyorum, ama şu anda benden çıktı artık.O Antalya’nın ve Türkiye’nin evladı. Bu yüzden büyük gurur duyuyorum. Artık önünü açtı, bundan sonraki nesiller bunu görerek Antalya’mıza, Türkiye’mize daha güzel şeyler kazandırırlar” dedi.

"BİZİM İÇİN BAYRAM HEDİYESİ OLDU"

Anne Hatice Çakır da kızı ile gurur duyduğunu belirterek, “Çok güzel bir duygu, gurur verici. Çok güzel bir bayram hediyesi oldu bizim için” ifadelerini kullandı.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak Milli Sporculara hatıra olarak Cumhuriyet altını hediye etti .

Kaynak: İHA