Galatasaray, Engin Baytar'ın Almış Olduğu Cezaya İtiraz Edeceklerini Açıkladı

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan, Engin Baytar'ın almış olduğu cezaya itiraz edeceklerini söyledi.

GS TV'ye gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Sedat Doğan, Engin Baytar’a verilen cezadan yeni sezon beklentilerine kadar birçok konuda açıklama yaptı.Engin Baytar’a 11 maçlık bir ceza verildi.

Futbol şubesinden bu cezaya itiraz geleceği şeklinde görüşler var. Hukuktan sorumlu yönetici olarak siz bu konuda neler söylemek istersiniz? Kulübün tavrı ne olacak? sorusuna Doğan, şöyle cevap verdi:"Biz itirazda bulunacağız. Biz futbolcumuzun yaptığı hareketi asla savunmadık. Hatta biz kendimiz de bunu terbiye edecek bir ceza vereceğiz. Konumuz olan olayda bizim futbolcumuz son derece saygısızca bir şekilde hakemin yakasına yapıştı ve bir saniye kadar tuttu ve bıraktı. Zaten orada bir topluluk vardı. İtirazlar oluyordu. Şimdi ben şunu sormak istiyorum. Hakemin yakasına yapışıp bırakanla, hakeme tokat atan veya hakeme yumruk atan veya eline bir sopa alıp hakeme vurup kafasını yaran kişinin cezası aynı mı olacak? Neden bu soruyu soruyorum? Öyle bir sınırdan veriyorsunuz ki cezayı en üst sınırdan veriyorsunuz. O zaman yarın, öbür gün bir başka oyuncu Allah korusun kimse istemez ama herhangi bir takımda, herhangi bir hakeme karşı ya da herhangi bir federasyon görevlisine karşı çok daha ağır fiil işlediğinde sizin verecek cezanız kalmıyor. Demek ki burada bir adaletsizlik var. Siz en üst sınırdan veriyorsunuz cezayı. En üst sınırdan vereceğiniz bir durum hasıl olmadı. Burada fiziki müdahale diye disiplin yönetmeliği açıkça ifade ediyor. Şimdi bunu değerlendirmek federasyonun, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun görevi. Tabii ki bir ceza verilmesi lazım. Tabii ki bu saygısızlığın karşısında bizim futbolcumuzun da kendine çeki düzen vereceği ve bunu anlayabileceği şekilde ceza olması lazım ama bu en üst sınırdan verilecek ceza asla değil ve olamaz, olmamalı."Erzurum’da oynanan mücadelede Galatasaray Spor Kulübü’ne de 75 bin liralık bir de para cezası verildi.

Arena’da geçtiğimiz sezon Galatasaray taraftarı centilmenliğiyle çok ön plandaydı, sadece deplasmanda oynanan maçlarda çıkan küçük olaylardan ötürü ceza alınıyordu. Yine böyle bir durum söz konusu bu konuyla ilgili nasıl bir açıklamada bulunmak istersiniz? sorusu sorulması üzerine Sedat Doğan, deplasman maçlarının güvenliğinden kendilerinin sorumlu olmadığını ve verilen cezaların hatalı olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı:"Galatasaray olarak bizim federasyonumuza sürekli söylediğimiz bir şey var. Objektif sorumluluk denilen bir kural var ya da kusursuz sorumlulukta deniyor buna. Biz kendi stadımızda oynarken güvenlik bize ait yani güvenlik teşkilatını özel güvenliği biz getiriyoruz. İstanbul Emniyeti’nden polisimiz var. Arama yapıyoruz bileti biz satıyoruz. Bileti sattığımız kişiden biz mesulüz. Biletin bedelini de biz alıyoruz. Burada her türlü sorumluluğumuz var. Fakat deplasmanda bir maça gittiğimiz zaman özellikle Anadolu’da bu çok oluyor maalesef. Saha bizim değil yani ev sahibi değiliz. Stadın güvenliği bize ait değil. Statta ki özel güvenlik bize ait değil. Yabancı olduğumuz bir şehir netice itibariyle emniyetiyle sürekli görüşüyoruz. Çünkü biliyorsunuz her stadın kendine has şartları var. Fiziki konumu var. Gelen taraftarın profili var. Bu sebeple biz sürekli emniyetle ilişki içerisindeyiz İstanbul’da ama dışarıda değiliz. Biletten kazanılan parayı da biz almıyoruz ama birileri giriyor sahaya bir şey atıyor ya da küfür ediyor. Oradan Galatasaray sorumlu oluyor. Eğer biz geçen sene eğer 100 birim ceza aldıysak seyirciyle ilgili bunun 5 birimi Türk Telekom Arena Stadı’ndaki ufak tefek maalesef yaşamak istemediğimiz usülsüzlüklerden oldu ama yüzde 5’tir. Yüzde 95‘i deplasmanda olan olaylardan oldu. Bunun da çok ciddi tartışılması lazım. 75 bin liralık cezaya bakarsanız bizim için çok. İtiraz etmeyiz düşünmüyoruz şu anda. O anlamda bir kararımız yok ama 75 bin liralık bir ceza Galatasaray’ın ev sahibi olmadığı bir maçta, federasyonun ev sahibi olduğu, özel güvenliğin kimin tarafından getirildiği ortada. Bizim şehrimiz değil bizim stadımız değil. Böyle bir cezayı o anlamda ben ağır buluyorum."