Spor Bakanı Kılıç: Şiddeti Futbol Ailesinin Birliği Çözer

Türkiye Futbol Federasyonu, profesyonel liglerde 2012-2013 sezonunun açılışı öncesinde tüm futbol ailesini biraraya getirdi.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in ev sahipliğinde Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen iftar yemeğine; Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, milletvekilleri, TFF Başkanvekilleri ve Yönetim Kurulu üyeleri ile profesyonel lig takımlarının yönetici, teknik adam ve takım kaptanları katıldı.

Gazete ve televizyonların spor müdürleri ile köşe yazarlarının da katıldığı iftarda, konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Şiddeti futbol ailesinin birliği çözer." dedi.

Melih Şendil ve Tuğçe Saatman'ın sunuculuğunu yaptığı gecede kürsüye çıkan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Futbol ailesinin tüm kesimlerinin belki de ilk defa birarada bulunmasından, tek vücut olmasından çok sevinçliyim. Davete icabet eden tüm can spor dostlarını kutluyorum." dedi.

Bakan Kılıç, yetersiz bir yasanın iyi uygulayıcılar sayesinde iyi sonuçlar verebileceğini, ne kadar iyi olursa olsun iyi uygulayıcılar olmazsa mükemmel yasaların da bir fayda sağlamayacağını belirterek, "Ramazan'ın son günlerinde başlayacak olan Spor Toto Süper Lig'e tüm spor ailesi olarak çıkmak zorundayız ve çıktık. Bakanlığımızın takımı yok. Bizler, sizin destekçiniziz ve hep yanınızda olacağız. Futbol sektöründe bir tek Spor Bakanlığı yok. Bir sorun çıktığında ilk hesap sorulan biz oluruz. Biz iyilikleri de sorunları da Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği ile paylaşmak isteriz." dedi.

Futbol ile ilgili sorunların, acilen çözülmesi gerektiğinin altını çizen Spor Bakanı; "6222 sayılı Kanun, şiddetin son bulmasını ister. Ama aslolan, bu kanunu uygulamaktır. Spor ailesinin, kulüplerin, federasyonların sorunları belirleyerek bize getirmesini bekliyoruz. Biz de bu sorunları parlamentoya taşıyalım, takipçisi olalım. Spor Bakanlığı olarak kanun yapılmasını dayatmamız söz konusu olamaz. Ne zamanki spor ailesi bize getirir, biz de düğmeye basarız." dedi.