Olimpiyatlara Katılan Alman Sporcuları 20 Bin Kişi Karşıladı

İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleşen 2012 Olimpiyatları'nın sona ermesiyle yarışmalara katılan 391 sporcudan 200’den fazla Alman sporcu MS "Deutschland" gemisi ile Hamburg’a döndü.

Sporcuları Hamburg’da aralarında Eyalet Başbakanı Olaf Scholz, Schleswig Holstein Başbakanı Torsten Albig, Mecklenburg Vorpommern Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Lorenz Caffier'in de olduğu 20 bin kişi karşıladı. Olimpiyatlarda kazanılan altın madalyalardan 9’unu Kuzey Almanya’lı sporcuların kazanması kuzeylilerin sporculara ilgisini artırırken, Başbakan Olaf Scholz ise sporcuları Hamburg limanında "Sizler bizim kahramanlarımızsınız." diyerek karşıladı. Sporcular daha sonra kanaldan olimpiyat teknesi ile birlikte Belediye Sarayı'na getirildi.

Sporcuların onurlarına verilen resepsiyona eski ünlü sporcular Heike Drechsler, Ulrike Nasse-Meyfahrt, Birgit Fischer ve Frank Busemann katıldı.

Hamburg’daki karşılama töreninden çok etkilendiklerini kaydeden Almanya Olimpiyat Komitesi Başkanı Michael Vesper, "Hamburg bu kutlamayla olimpiyatlara ev sahipliği yapmak için hazır olduğunu gösterdi." dedi .