İşadamı Şahap Akçadağ, Yönetime Talipli Olduğunu Bildirdi

Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta mücadele edecek olan Diyarbakırspor'un yönetimine talipli çıktı.

Bir süre önce Nurullah Edemen başkanlığındaki yönetimin görevden ayrılmak için aldığı genel kurul kararının ardından yapılan 2 olağanüstü kongrede de yönetime aday çıkmaması nedeniyle kapanma noktasına gelen Diyarbakırspor yönetimine işadamı Şahap Akçadağ talipli olduğunu açıkladı.

Uzun yıllar yeşil kırmızılı ekipte yönetici olarak görev yapan Akçadağ AA muhabirine yaptığı açıklamada, aile olarak Diyarbakırspor yönetiminin çeşitli kademelerinde görev aldıklarını belirterek, kulübün Son dönemlerdeki durumunun kendilerini üzdüğünü söyledi.

Diyarbakırspor'un kendileri başta olmak üzere tüm yöneticilere katkısı olduğunu ifade eden Akçadağ, bu nedenle kulübü yüzüstü bırakamaya razı olamadıklarını kaydetti.

Diyarbakır'ın ve Diyarbakırspor'un çok değerli insanlara sahip olduğunu, bir araya gelinmesi ve güç birliği oluşturulması durumunda kulübün kısa sürede bu sıkıntıdan kurtarılabileceğini vurgulayan Akçadağ, şöyle konuştu:

''Diyarbakırspor'un bu durumu karşısında sessiz kalmak Akçadağ ailesi fertlerine yakışmazdı. Bu nedenle elimizi taşın altına koyma kararı aldık. Diyarbakırspor 44 yıllık büyük bir maziye sahip olan bir çınardır. Bu büyük çınarın kurumasına izin vermeyelim. Bu nedenle şartların oluşması halinde yönetime talipli olduğumu açıklıyorum. Bu şartların başında yöneticilerin alacaklarından vazgeçerek, alacaklarını kulübe hibe yapmalarıdır. Bununla ilgili birkaç yönetici açıklama yaparak alacaklarını hibe edeceklerini söylediler. Bu çok önemli bir gelişmedir. Diğer arkadaşlarımızın da aynı duyarlılık göstermesini bekliyoruz. Birkaç futbolcu da beni arayarak alacaklarından vazgeçebileceklerini ifade ettiler. Ayrıca kulübün mali tablosunu görmek istiyoruz. Kurumlar dışındaki borçların olmaması halinde yönetimi alabileceğimi ifade ediyorum. Bunun için mevcut yönetimle temasa geçtik. Kendilerinden mali tablonun verilmesini bekliyorum.''

Amacının kulübün yaşadığı sıkıntılardan kurtarılması olduğunu vurgulayan Akçadağ, ''Diyarbakırspor'un büyük potansiyeli var. Ben meşaleyi ateşlemeye çalışıyorum. Hep beraber elimizi taşın altına koyup sadece Diyarbakır'ın değil tüm bölgenin simgesi haline gelen kulübümüzü kurtaralım. Tüzük başta olmak üzere yapılacak değişiklikler sayesinde çağdaş bir yapıya kavuşturulabilir. Bu sayede Diyarbakırspor 5 yıl içerisinde özlenen lige yine dönüş yapacağına inanıyorum. Kulübün kapamasına müsaade etmeyelim'' dedi.

Muhabir: Özgür Ayaydın

Yayıncı: Behçet Güngör

Kaynak: AA