Culio, Mersin İdman Yurdu'na İmzayı Attı

Süper Toto Süper Lig takımlarından İçel İdman Yurdu, Galatasaraylı Emmanuel Culio'yu kadrosuna kattı.

Culio, kırmızı lacivertli takımda satın alma opsiyonlu 1 sene kiralık oynayacak.Arjantinli futbolcu Ekonomi Bakanı ve İçel Milletvekili Zafer Çağlayan'ın da katıldığı imza töreni ile kırmızı lacivert formayı giydi. Törende transferden duyduğu memmuniyeti dile getiren Emmanuel Culio, elinden geleni yapacağını, takımın güvenine en iyi cevabı sahalarda vereceğini ifade etti.

Bundan böyle İçel İdman Yurdu'nun başarıları için ter dökeceğini belirten Culio, kırmızı lacivertli kulübün ligi en iyi şekilde tamamlayıp tüm kupaları alması temennisinde bulundu.Culio transferinde katkıları bulunan Ekonomi Bakanı ve İçel Milletvekili Zafer Çağlayan da Arjantinli futbolcunun İçel İdman Yurdu'na güç katacağını vurguladı. Çağlayan, Emmanuel Culio'ya hitaben, "Geçen sene taraftar Nobre'yi daha Merin'e gelmeden bağrına bastı. Seni de bağrına basacaktır. Sen, Arjantinli olup Romanya'da oynadın. Ordu'da forma giydin. Ligimize yabancı değilsin. Umuyorum İçel'de de beklentileri en iyi şekilde yerine getireceksin." dedi.

Çağlayan, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'a da Culio transferine yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti. İçel İdman Yurdu'nun asansör takım olmadığını başarıları ile kanıtladığını savunan Çağlayan, şöyle devam etti:"Bu takım iyi olduğunu, güçlü bir rakip olduğunu ortaya koydu. Bu anlamda İçel İdman Yurdu yönetimine, teknik heyetine ve futbolcularına teşekkür ediyorum. Ben, yeni bir İçelli olarak şehre ve takıma verdiğim sözleri yerine getireceğim. Daha evvel hep İçel'in yanında olacağımı ifade ettim. Benim İçel İdman Yurdu ile alakam her gün daha da artıyor. Her sorunlarında onların yanındayım. İçel olsun İçel İdman Yurdu taraftarı olsun Türkiye profili. İçel İdman Yurdu'nun her etnik ve dini gruptan taraftarı var. Takım bu anlamda katalizör. Benim İçel İdman Yurdu'na bağlanmamın altında yatan sebep budur. İçel İdman Yurdu'nda ayrılık yok. Burası her kesimin bir ve beraber olduğu bir yer."Zafer Çağlayan, İdman Yurdu'nun bundan böyle başarılarını artıracağını, Avrupa Kupaları'na gideceğini kaydetti.

Gazetecilerin, "Özer Hurma transferinde gelinen aşama nedir?" sorusuna da şu cevabı verdi:"Özer için Fenerbahçe ile görüştük. Aziz Başkan ve Abdullah Kiğılı tavsiye etti. Geçen dönemde de Fenerbahçe, İçel İdman Yurdu'na futbolcular için destek verdi. Ali Başkan ile maddi hususları görüştüm. Sarı lacivertli kulüpten bu konuda İçel İdman Yurdu'na her konuda desteği vermesini talep ettim, verdiler de. Özer'in menajeri ve dayısı olan Lemi ile görüştüm. Özer'in İçel'de olmasının faydalarını anlattım. Onun top oynamasının, takımda olmasının şart olduğunu belirttim. Çünkü futbolcu oynarsa akıllarda kalır, sahada olmazsa unutulur. Zannediyorum Özer'in başka beklentileri büyük beklentileri var. Ona ağabeyi olarak, büyüğü olarak, Ekonomi Bakanı olarak tavsiyem iyi bir futbolcu, İdman Yurdu'na katkı sunar. Takımdan aldığı verdiğinden fazla olur. İçel'e gelenin kısmeti açılır. Burada bir kere taraftar desteği var. Burada futbolcu kaybolmaz, öne çıkar. Çünkü ligin tüm takımları ile maç yapıyor. Işıldayan demir pas tutmaz. Ben Lemi'ye de aynı şeyleri dedim; 'Böyle bir durumda kenarda kalması, kadroya girmemesi sıkıntı yaratır' dedim. Bu futbolcular tarlada yetişmiyor. Burada menfi bir durumda Özer kaybeder İçel değil. Umarım ılımlı, olumlu yaklaşarak kulübün teklifini kabul eder."

İçel İdman Yurdu Başkanı Ali Kahraman ise Culio transferinde Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın önemli rolü olduğuna temas etti. Culio'nun takıma güç katacağına işaret eden Kahraman, "Deneyimli, görevini iyi yapan, karakterli bir oyuncu. Bu anlamda İçel'e önemli katkı yapacaktır." ifadelerini kullandı. Kahraman, İçel İdman Yurdu'nu iyi yerlere taşımak için ellerinden geleni yapacaklarını da kaydetti.

Törende daha sonra Emmanuel Culio'yu satın alma opsiyonlu 1 sene kiralık olarak kırmızı lacivertli takıma bağlayan sözleşme imzalandı. Sözleşmeyi Zafer Çağlayan, Emmanuel Culio ve Ali Kahraman parafe etti .