Olimpiyat İkincisi Gamze Bulut’un Kayseri Vefası

2012 Londra Olimpiyatları’nda atletizm kadınlar 1500 metre finalinde ikinci olarak Türkiye’ye gümüş madalya kazandıran Gamze Bulut, ayağının tozuyla Kayseri’ye geldi.

Memleketi Eskişehir’den önce Kayseri’ye gelen genç atlet Gamze Bulut, olimpiyatlara hazırlanırken kendisine yardımcı olan herkese teşekkür etti. Gamze, aldığı bir kararla da Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nda eğitimini devam ettirecek. İngiltere’den hava yoluyla İstanbul’a oradan da Kayseri’ye gelen milli atlet Gamze Bulut’un ilk işi Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nü ziyaret oldu. Gamze Bulut, yarışmaya hazırlanmasında kendisine büyük destek veren İl Müdürü Metin Özen ve müdürlük çalışanlarına teşekkür etti. Gamze, minik atletlerin çiçeklerle ve folklor ekibinin halk oyunlarıyla karşılamasından dolayı heyecan yaşadı. Kendisine destek olan il müdürü ve personelle sarılarak sevincini paylaşan Gamze, “Herkese teşekkür ediyorum.” sözleriyle başladığı açıklamasında şunları söyledi:“İl Müdürümüz olimpiyatlara hazırlanırken her zaman yanımda oldu. Olimpiyatlar öncesi Avrupa şampiyonası öncesinde bizim yanımızda oldu. Hiçbir müdürün yapmadığını yaptı. Her antrenmanımıza geldi. Bizimle ilgilendi. Kayseri halkına da ayrıca teşekkür ediyorum. Verdikleri destekten dolayı mutluyum.”Yarışma anındaki heyecanını ve atmosferi de anlatan Bulut, “İlk hedefimiz finale kalmaktı. Kaldık. Finalde elimden geleni yapacaktım. Hızlı bir yarış bekliyorduk. Yavaş yarış oldu. 200 metrede çok kötü bir aksilik oldu. Önüne geçtim üçüncü sıradaki bayan yarışçının. 120 metrede üçüncü kulvardan çıktım. 200 metre bitişe kadar üçüncü kulvarda koştum. Artık bir atak yapmam lazımdı. Elimden geleni yaptım ve ikinci oldum.” diye konuştu.

Gamze Bulut’un antrenörü Süleyman Altınok, üçüncü kulvarda koşmanın 10 metre daha fazla mesafe koşmak anlamına geldiğini ifade ederek, “Son 200 metreyi Gamze üçüncü kulvarda koştu ve rakiplerine göre 10 metre daha fazla mesafe kat etti. Buna rağmen ikincilik aldı.” dedi.

Süleyman Altınok, Kayseri’nin alınan derecede katkısı olmasından mutlu olduğunu ifade ederek, “Olimpiyatla ilgili atletizmde bütün projeler Kayseri’de yapıldı. Geçen yıl ekim ayında Erciyes Dağı’nda çalışmalara başladık. 50 günlük Erciyes kampı sonrası merkeze indik. Aralık ayına kadar çalışmalar devam etti. 2,5 ay iklim şartları nedeniyle Adana ve Antalya’da çalışma yaptık. Mart ayında Kayseri’ye geldik. Mart ayından olimpiyatlara gidene kadar çalıştık.” şeklinde konuştu.

“Yapmış olduğumuz iş ekip işi. Organizasyonlar ekip işi olur. Bizim ekipte en önemli ayaklardan birisi il müdürlüğümüzdü." diyen Altınok, şöyle konuştu: “Burada gerçekten çok iyi bir destek verildi.

Bütün personel hassas davrandı. Atletizm sahasına geldiğimizde bize ayrıcalık tanında ve elmas gibi bir değerli maden gibi el üstünden tutuldu sporcularımız. Aslı da burada rahat etti. Gülcan’da burada rahat etti. 5 sporcu ile olimpiyatlara Kayseri’den gittik. İlimiz artık herkesin dikkatini çeken kamp merkezi oldu. Bulgarlardan ve Romanya’dan bize kamp teklifi gelmeye başladı.

Biz çalışmamız boyunca destek olan Erciyes’teki tesislerde ve il müdürlüğümüzde çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.”