Bucaspor Artık İzmir Derbilerini Kendi Stadında Oynayabilecek

İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir kulüplerinin 2012-2013 sezonunda kendi aralarında yapacakları müsabakaları kendi statlarında oynamak isteyen kulüplerin karşılaşmalarına misafir takımın seyircilerinin alınmayacağını bildirdi.

Bu karara göre Bucaspor artık İzmir derbisi maçlarını kendi stadı Buca Arena’da oynayabilecek. İzmir Valiliği'nde yapılan toplantının ardından bir açıklama yapan Vali Cahit Kıraç, 2012-2013 sezonu için ilk spor güvenlik toplantısında yeni sezon için alınacak tedbirleri görüştüklerini söyledi.

Taraftarların maçlara girişleri sırasında yaşanan sorunların ele alındığını kaydeden Kıraç, müsabakalara patlayıcı ve yanıcı maddelerin girişinin engellenmesi için kulüplerle işbirliği içinde olacaklarını kaydetti.

Kıraç, kulüplerden müsabakalarda görevlendirilen özel güvenlik personeli sayısının fazla olmasıyla ilgili kulüplerden bir şikayet geldiğini, bu nedenle bazı maçlarda bu sayılarda indirim yapılacağını söyledi.

Yeni sezonda İzmir takımları arasında oynanacak derbi maçlarında geçen seneye göre farklı bir uygulamaya gideceklerini kaydeden Kıraç, sözlerini şöyle sürdürdü, “Geçen sezon öncesi derbi maçların tümünün Atatürk Stadı'nda oynanması konusunda karar almıştık. Bunda bir değişikliğe gittik. Derbi maçları misafir seyirciyle birlikte oynamak isteyenler müsabakalarını Atatürk Stadı'nda oynayacak. Ancak derbi maçları kendi statlarında oynamak isteyen kulüplerin karşılaşmalarına misafir takım seyircileri alınmayacak. Karşıyaka ve Göztepe derbi maçları için Atatürk Stadı'nı önerdi. Ancak Bucaspor derbi maçlarını kendi sahasında oynamak istedi. Böyle olması durumunda Bucaspor'un, Göztepe ve Karşıyaka ile oynayacağı maçlara Buca Arena Stadı'ndaki müsabakalarda konuk ekip taraftarı gelmeyecek. Elbette bu durumda Karşıyaka ve Göztepe'nin ev sahipliğinde oynanacak karşılaşmalarda da Bucaspor taraftarı olmayacak” dedi.

Spor Toto Süper Lig'de ilk hafta oynanacak Sanica Boru Elazığspor-Fenerbahçe maçının 18 Ağustos Cumartesi günü İzmir Atatürk Stadı'nda oynanacağını hatırlatan Kıraç, “Elazığspor'un stadı bakımda olduğu için maçını İzmir'de oynayacak. Bütün İzmirlileri maça davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA