Başkan Özhaseki Milli Atlete Altın Hediye Etti

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda Kadınlar 1500 metre finalinde gümüş madalya kazanarak Türkiye'ye büyük bir gurur yaşatan Milli Atlet Gamze Bulut, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret etti.

Başkan, milli atleti tebrik ederek altın hediye etti. Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Milli Atlet Gamze Bulut'a antrenörü Süleyman Altınoluk ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Metin Özen eşlik etti. Milli Atlet Bulut'un dünyanın en önemli spor organizasyonu olan Olimpiyat Oyunları'ndan gümüş madalya ile dönmesinin büyük bir başarı olduğuna vurgu yapan Başkan Özhaseki, "Tüm Türkiye sizinle gurur duydu. İnşallah bu başarınızın devamı gelir." dedi.

Türkiye'nin önceki yıllara oranla atletizm gibi spor dallarında önemli başarılar elde etmeye başladığını kaydeden Başkan Özhaseki, Gamze gibi başarılı sporcuların Türk halkına atletizmi sevdirdiğini söyledi.

Olimpiyat Oyunları'na Kayseri'de ve Erciyes Dağı'nda hazırlanan Milli Atlet Gamze Bulut ise, başarısında Erciyes'in faydasının büyük olduğunu ifade ederek, "Olimpiyatlara genellikle hep Kayseri'de hazırlandık. Hazırlık aşamamızda Erciyes'in faydasını çok gördük. Büyükşehir Belediyesi'nin Atatürk Spor Kompleksi'nde yaptırdığı tartan pistte antrenmanlarımızı yaptık. Çok sıkı ve disiplinli çalıştık." dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Metin Özen ise Olimpiyat Yarışları'nda kadınlar 1500 metre finalinde altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin de dahil olmak üzere 8 milli sporcunun olimpiyatlara Kayseri'de hazırlandıklarını söyledi.

Ziyarettin sonunda Başkan Özhaseki, Milli Atlet Gamze Bulut'a gösterdiği başarıdan dolayı bir cumhuriyet altını ve eşofman takımı armağan etti.