Erzurum’un Oltu Taşı, Taraftar Mağazalarına Girmeye Hazırlanıyor

Erzurum’da oynanan Süper Kupa finali öncesinde Erzurum Ticaret Borsası (ETB) Başkanlığı Fenerbahçe, Galatasaray ve Türkiye Futbol Federasyonu Yetkililerini bir araya getirdi.

Erzurum’un kendine has ürünlerinin sergilendiği görüşmede ETB Başkaı Hakkı Hınıslıoğlu, yöneticiler oltu taşından hazılana özel bir hediye sundu. Hınıslıoğlu, oltu taşının takımlar için özel olarak işlendiğini ve iki büyük takımın mağazalarında satışa sunulmasını istedi. Hınıslıoğlu'na ilk olumlu tepki Fenerbahçe'den geldi. Başkanvekili Abdullah Kiğılı, gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray ve Fenerbahçe Spor Kulüplerinin logolarının bilimsel ve teknoloji uygulanarak tasarlandığı, oltu taşından kol düğmesi, rozet, kravat iğnesi, ve ağızlıktan oluşan seti katılımcılara anlatan Hınıslıoğlu, Fenerbahçe ve Galatasaray Kulüplerinin store mağazalarında satılması ve tanıtılması için gerekli çalışmanın yapılması temennisinde bulundu.Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, kendisine hediye edilen oltu taşı seti için ETB’ye teşekkür etti. Demirören ayrıca, Erzurum’u kısa bir süre gezme fırsatı bulduğunu belirterek, “Erzurum’da her iki takım taraftarlarının caddelerde kol kola dostluk örneği sergileyerek dolaştığını belirterek bu tablonun tüm futbol takımlarının taraftarlarına örnek olması temenni ediyorum.” diye konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in oltu taşından yapılan setini, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Fenerbahçe Başkanvekili Abdullah Kiğılı’nın setini, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Ali Dürüst’ün setini ise Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu takdim etti .