Pegasus Windsurf Ligi’nde Şampiyonlar Belirlendi

Pegasus Windsurf Ligi 2012 yarışları Büyükçekmece’de yapılan final yarışlarıyla sonuçlandı.

Erkeklerde Ertuğrul İçingir 9,5 puanla, kadınlarda Lena Aylin Erdil 8.9 puanla 1. oldu. Türkiye Yelken Federasyonu 2012 faaliyet programında yer alan Pegasus Windsurf Ligi 2012 yarışları 13 Temmuz’da Datça’da başladı, 27 Temmuz’da Gömeç Burhaniye’de devam etti ve 12 Ağustos’ta Büyükçekmece’de yapılan final yarışlarıyla şampiyonlar belirlendi. Türkiye’nin en başarılı 76’si erkek, 19’u kadın olmak üzere toplam 96 slalom windsurfçüsünün kayıt yaptırdığı Pegasus Windsurf Ligi’nde İzmir, Adana, İstanbul, Muğla, Zonguldak, Tekirdağ, Trabzon ve Çanakkale olmak üzere 8 il ve 18 farklı kulüp sporcusu erkek, kadın, genç erkek, genç bayan ve master erkek sınıflarında Türkiye Şampiyonu olmak için mücadele etti. Büyükçekmece Belediyesi himayesinde Mimarsinan Rüzgarsörfü Kulübü ev sahipliğin de gerçekleşen final yarışlarına 49 erkek 10 kadın sporcu katıldı.

Erkek ve kadın kategorilerinde 3 yarış serisi tamamlanarak Lig’de erkeklerde 10 kadınlarda 11 yarış serisine göre sonuçlar belirlendi. Büyük çekişme içinde geçen yarışlarda Erkeklerde Fenerbahçe Spor Kulübü Yelken Şubesi Sporcusu Ertuğrul İçingir 9,5 puanla, Kadınlarda İzmir Ferdi sporcusu Lena Aylin Erdil 8.9 puanla Şampiyon oldu. Genç Erkeklerde Fenerbahçe Spor Kulubü Yelken Şubesi Sporcusu Poyraz Akay Şampiyon olurken, Genç Bayanlarda Alaçatı Windsurf Kulübünden Fulya Ünlü 1.oldu. Master Erkekler’de Lig Şampiyonu Ege Açıkdeniz Yat Kulübü’nden Ali Sinan Gerzile oldu.

Ödül Töreni’ne Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün yanı sıra,Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Neylan Günay, MimarSinan Rüzgarsörfü Kulübü Başkanı Serkan Gülkoku katıldı.

Büyükçekmece Yarışlarında kategorilerinde en iyi performansı gösteren sporculara Büyükçekmece Belediye’si Altın Karma Ödülleri verildi.

Ödül töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün: " Büyükçekmece koyu, yelken sporu için, deniz sporu için çok uygun olmasına rağmen ülkemizdeki suyu, denizi kullanmadığımız için bugüne kadar burayı kullanmamışız. Aklımıza gelmemiş. Birileri gelmiş burada başlamış bizde 4-5 yıldan beri burada bir alt yapı oluşturmaya başladık. Seneye burada Avrupa stadartlarına uygun bir alt yapı göreceksiniz" dedi.

Kadınlarda Türkiye Şampiyonu olan Lena Aylin Erdil," Çok mutluyum. 2009'dan beri Türkiye Şampiyou olamamıştım. Bu sene 3 gün süren final yarışında liderliğimi sürdürerek son ayakta Türkiye Şampiyonu oldum. Yarışma çok çekişmeli geçti. Her ayakta bir ben birinci oluyordum bir Çağla birinci oluyordu. Puanlar hep birbirine yakındı. Acak son günde biraz rüzgar sayesinde, ben sert rüzgarı çok seviyorum. Benim rüzgarım esti ve arayı birazcık daha açabildim. Üniversiteyi yeni bitirdim. Bundan sora daha profosyonel çalışacağım. Hedefim Düya Şampiyonu olmak" diye konuştu.

Kaynak: İHA