Süper Kupa öncesi centilmenlik mesajı

Fatih Terim ve Aykut Kocaman, TFF Süper Kupa maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu

Fenerbahçe ile Galatasaray yarın 2012 Süper Kupa maçında karşı karşıya gelecek.

Maç öncesi iki ezeli rakibin teknik direktörleri Fatih Terim ve Aykut Kocaman düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

İki teknik adam maç öncesi centilmenlik mesajları verdi.

'Erzurum'un yeni stadında, Erzurumlular ile birlikte centilmence bir maç olsun ' diyen Galatasay'ın patronu Terim, 'Hak eden de kazansın. Güzel de bir futbol olur inşallah sahada ' dedi.

Terim, 'Futbolun paydaşlarına bu sezon daha da fazla iş düşüyor. Herkesin güzel şeyler yaşamaya ihtiyacı var. Umarım bu sezon öyle geçer. Bu arada Olimpiyat'ta bayrağımızı göndere çeken sporcularımızı tebrik ediyorum. Aykut Hoca'nın da benim de işimiz çok zor. Umarım Şampiyonlar Ligi'nde birlikte mücadele ederiz ' diye konuştu.

'SONUÇ NE OLURSA OLSUN...'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise 'Futbolcular, maçtan sonra, sonuç ne olursa olsun, birbirlerini ya tebrik ya da teselli edecekler. Biz bunu konuşuruz ama toplum içselleştiremiyor. Fatih Terim benim büyüğüm ve eski teknik direktörüm. Maçın ardından onun yanına gideceğim ' dedi.

'SEVGİNİN ÇÖZEMEYECEĞİ BİR ŞEY YOK'


Terim ise 'Oyuncular da maçın akşamında Milli Takım'a gidecekler. Sevginin çözemeyeceği hiçbir şey yoktur ' diye konuştu.

İKİSİ İÇİN DE BİR İLK

Yarınki maç, her iki takımın teknik direktörleri için ayrı bir anlam taşıyor.

Fatih Terim ile Aykut Kocaman, teknik adamlık kariyerlerine ilk kez bir TFF Süper Kupa maçında takımlarını yönetecek.

TERİM 13 KUPA KAZANDIRDI

Sarı kırmızılılar, Fatih Terim idaresindeki 7 sezonunda toplam 13 kupayı müzesine götürdü. Sarı-kırmızılılar, Terimli dönemlerde 5 lig, 3 TSYD Kupası, 2 Türkiye Kupası, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 1 kez de UEFA Kupası şampiyonluğunu elde etti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman da kariyerine TFF Süper Kupa şampiyonluğu eklemek amacında.

Sarı-lacivertli takımın başında 3. sezonuna başlayan Aykut Kocaman, teknik adamlık kariyerinde 1 kez Süper Lig şampiyonluğu ve 1 kez de Türkiye Kupası'nı kazandı.

FUTBOLCUYKEN BİRER KEZ KAZANDILAR


Bu arada, iki teknik adam, futbolculuk kariyerlerinde, TFF Süper Kupa ile geçmişte aynı formatta oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı birer kez kaldırmıştı.

TÜRKİYE'NİN EN PAHALI İKİ TAKIMI


Yarınki maç aynı zamanda Türkiye'nin en pahalı iki takımını karşı karşıya getirecek.

Transfer piyasasının nabzını tutan Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, Süper Lig'de yeni sezon öncesi kadrolarını büyük ölçüde oluşturan takımlar içinde Galatasaray'ın kadrosundaki oyuncuların toplam tahmini piyasa değeri 345 milyon, Fenerbahçe'nin ise 340 milyon lira.

17 YIL SONRA AĞUSTOSTA

Süper Kupa maçı Fenerbahçe ile Galatasaray'ı 17 yıl sonra ağustos ayında karşı karşı getirecek.

İki takım arasında ağustos ayındaki son maç 1995'te oynandı. Fenerbahçe Stadı'nda 2 Ağustos 1995 tarihinde yapılan TSYD Kupası maçını sarı-lacivertli ekip 3-1 kazandı.

TARAFTARLAR BİRLİKTE İZLEYECEK

Erzurum'daki dev maç, uzun bir süre sonrasında her iki takım taraftarlarının birlikte izledikleri bir derbiye sahne olacak.

Süper Lig'de geçen sezon alınan karar uyarınca 'Dört Büyükler'in kendi aralarında oynadıkları derbilere deplasman takımları taraftar götürememişti.

EURO 2012 EKİBİ TAM KADRO

Dev maçı FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Cüneyt Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Süleyman Abay da karşılaşmanın dördüncü hakemi olacak.

EURO 2012'de görev alarak, 16 yıl aradan sonra Avrupa Şampiyonası'nda maç yöneten ilk Türk hakemi olan Cüneyt Çakır ile Çakır'ın yönettiği 3 maçta da kendisine yardımcılık yapan FIFA kokartlı hakemler Bülent Yıldırım ve Hüseyin Göçek ve FIFA kokartlı yardımcı hakemler Tarık Ongun ve Bahattin Duran, firesiz olarak TFF Süper Kupa maçında görev yapacak.

ÇİZGİ HAKEM UYGULAMASI İLK KEZ


Merkez Hakem Kurulu (MHK), TFF Süper Kupa maçıyla birlikte bir ilke imza atarak, bu maçta çizgi hakemlerini görevlendirdi.

Bülent Yıldırım ve Hüseyin Göçek, yarınki dev maçta çizgi hakemi olarak görev yapacak.