Londra Olimpiyatları'nın Altın Kızları Gençlere De Örnek Oldu

Londra Olimpiyatları, bayanlar 1500 metre finallerinde tarih yazan Ay-yıldızlı atletlerimizden Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut, gençlere de örnek olmaya başladı.

Londra Olimpiyatları, bayanlar 1500 metre finallerinde Ay-yıldızlı atletlerimizden Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut’un ilk iki sırayı alarak, altın ve gümüş madalya kazanması şimdiden gençlere cesaret vermeye başladı.

TÜRK ATLETİZM YUKARI DOĞRU TIRMANIYOR
Bursa Büyükşehir Belediyespor Başantrenörü ve Eski Milli Atlet İshak Kaya da, Avrupa Dağ Kros Şampiyonasının Bursa’da yapıldığını hatırlatarak, “Dünya şampiyonası ise İtalya’da yapılacak. Uludağ'da bugün ise Dünya şampiyonası milli takım elemeleri yapıldı. Bu çocukların hedefleri dünya şampiyonu olmak. Son olarak olimpiyatlarda iki kızımız iki madalya aldı, hepimiz gururlandık ve gözlerimiz yaşardı. Türk atletizmi yavaş yavaş yukarı doğru tırmanıyor.” şeklinde konuştu.

Bursa’nın ise atletizmde pilot il olduğunu anlatan İshak Kaya, şunları söyledi: “Buna Büyükşehir Belediyesi bize büyük destek veriyor. Özellikle Başkan Recep Altepe bütün branşlara yatırım yapıyor. 2013’te de Bursa adına Avrupa Kulüpler Kupasında genç bayanlarda milli takımı biz temsil edeceğiz. Gururluyuz. Yönetim ve fedarasyon bize büyük destek veriyor.”Uludağ’da yapılan Dünya Dağ Kros yarışlarının milli takım seçmelerinin yapıldığını ifade eden Kaya, her kategoride ilk 4’e giren yarışçıların milli takımla dünya şampiyonasına gideceğini anlattı.
Bugün yapılan seçmelerde ise genç bayanlar, genç erkekler, büyük bayanlar ve büyük erkekler kategorilerinde yarışlar yapıldığını anlatan İshak Kaya, her kategoride yaklaşık 50 yarışçının mücadele ettiğini söyledi.

ALTIN KIZLAR BİZE ÖRNEK OLDU2
Eylül 2012’de İtalya’da yapılacak olan Dünya Dağ Kros şampiyonası için Türk milli takım elemleri Uludağ’da yapıldı.

Bursa’da yapılan elemeler Londra Olimpiyatlarının altın kızları Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut’un başarısının gölgesinde gerçekleştirildi.

Elemeler sonunda 4 kategoride ilk 4’e giren sporcular ülkemizi 2 Eylül’de İtalya’da Dünya Şampiyonasında temsil edecek.Uludağ’da düzenlenen elemelerde genç erkeklerde birinci olan Ağrı’nın Yalnızkonan köyünden gelen Adem Karağöz, hedefinin dünya şampiyonu olduğunu belirterek, “Ağrı’da zor şartlarda bu yarışlara hazırlandım. Uludağ’da ki seçmelerde birinci oldu. İtalya’da Dünya Şampiyonasında ülkemizi temsil edeceğim. Dağ kros yarışlarında ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum.” dedi.

Geçen sene Arnavutluk’ta düzenlenen gençler dünya dağ birinciliği bulunduğunu anlatan Adem Karağöz, “Bu senede bunu tekrarlamayı düşünüyorum. Ağrı’da hazırlandım. Gençlik spor il müdürümüzün ve antrenörümün katkıları ile hazırlandım. Başarımı devam ettirmek istiyorum. Uludağ’da ki yarışta biraz çekişmeli oldu ama yarışlara daha 20 gün var, bu süreyi daha iyi değerlendirip hazırlanmak istiyorum. Hedefim dünya şampiyonluğu” şeklinde konuştu.

Yarışlara yine Ağrı’dan katılan ve seçmelerden birinci olan Sevilay Elitemiş ise, kendilerine Londra Olimpiyatlarının altın kızları Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut’u örnek aldıklarını söyledi.

Uludağ’da yapılan geç bayanlar 3 bin 400 metre yarışında birinci olduğunu ifade eden Sevilay Elitemiş, “Dünya Dağ Kros Şampiyonası için koştum ve birinci oldum. İtalya’ya gideceğiz inşallah orada da ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim. Hedefim dünya şampiyonası” dedi.

Bir ay önce Avrupa ikincisi olduğunu anlatan Sevilay Elitemiş, şunları söyledi:
“Burada da hedefim dünya şampiyonu olmak. Geçen yıl ise Dünya dördüncüsü oldum. Her geçen yıl başarımı daha da artırıyorum. İnşallah daha iyi olacak.”Son olarak Londra Olimpiyatlarında altın ve gümüş madalya alan Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut’un şampiyona öncesi kendilerine cesaret verdiğini ifade eden Sevilay Elitemiş, “Onların koşması bizi çok gururlandırdı, demek ki başarılamayacak hiçbir şey yok. Eskiden Türkiye olimpiyatlarda bu tür başarıları yakalayamıyordu. Süreyya Ayhan’dan sonra bu tür başarıla yakalanamadı. Ama demek ki Türkiye’nin de başaracağı şeyler var. Bence Türkiye bundan sonra daha güzel şeyler başaracaktır.” şeklinde sözlerini tamamladı .