Londra Olimpiyatları'nda Atletizm Kadınlar 1500 Metrede Altın Madalya Alan Aslı Çakır Alptekin İle Gümüş Madalya Kazanan Gamze Bulut, Oyunlara Erciyes Dağı'nda Hazırlandı

Mustafa Önal - Londra Olimpiyatları'nda atletizm kadınlar 1500 metre finalinde altın madalya alan Aslı Çakır Alptekin ile gümüş madalya kazanan Gamze Bulut, Avrupa şampiyonası öncesi olduğu gibi oyunlara da Erciyes Dağı'nda hazırlanarak gitti.

Türkiye'nin olimpiyat oyunlarında atletizm dalındaki ilk altın madalyasını alan Alptekin ile gümüş madalya kazanan Bulut, olimpiyatlar öncesi Erciyes Dağı'ndaki Tekir Yaylası'nda kamp yaptı.

Başarılı sporcular, daha önce de birçok uluslararası yarışma için Erciyes Dağı'nda hazırlık yaptı. İkili, yine Erciyes Dağı'nda hazırlanarak gittikleri 27 Haziran-1 Temmuz arasında Helsinki'de düzenlenen 2012 Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda da 1500 metrede ilk iki sırayı elde etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Metin Özen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut'un Londra'da elde ettikleri başarıdan gurur duyduklarını belirterek, iki sporcunun da olimpiyat öncesi Erciyes Dağı'nda çalıştığını hatırlattı.

Erciyes'i uluslararası spor merkezi haline getirmek için çalıştıklarını ifade eden Özen, şunları söyledi:

''Aslı ve Gamze'nin çalışma yeri olarak Kayseri'yi tercih etmesinden büyük mutluluk duyduk. Sporcularımızın Kayseri'de kamp yapmaları bize görev ve sorumluluk yüklüyor, bizi gururlandırıyor. Onların başarılı olması için yapacağımız her hizmeti görev biliyoruz. Kayseri ve tesislerimizin kapıları başarılı olmak isteyen her sporcu için sonuna kadar açıktır. Amacımız Erciyes'i uluslararası bir kamp merkezi haline getirmek. Bunun için burada kamp yapan sporcularımıza görev düşmektedir. Sporcularımız Avrupa şampiyonasına da Erciyes'te hazırlanmışlardı. Erciyes, sporcularımıza uğurlu geldi.''

Aslı Çakır Alptekin'in Erciyes'i kamp yeri olarak seçerek, çalışmalarının büyük bölümünü burada yaptığını ifade eden Özen, ''Aslı ve Gamze, Erciyes'te hazırlanarak gittikleri Helsinki'de 1500 metrede altın ve gümüş madalyayla ülkemize dönmüşlerdi. Aslı, ayrıca 6 Temmuz'da Paris'te yapılan yarışmada 1500 metreyi 3.56.62'de koşarak bu sezon dünyada en iyi 3. dereceyi yaptı. Aslı'yı bu başarılarından dolayı kutluyor, çalışmalarına evsahipliği yapmış olmaktan mutluluk duyuyoruz'' diye konuştu.

-Bakkal yolundan gelen olimpiyat ikinciliği-

Özen, olimpiyatlarda gümüş madalya kazanan Gamze Bulut'un da gelecek vaat eden bir sporcu olduğunu kaydetti.

Gamze Bulut'un Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'na kayıt yaptırmak için başvuruda bulunduğunu da belirten Özen, iki sporcuya bundan sonra da her türlü desteği vermek için hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Gamze Bulut, küçük yaşlarda bakkala ekmek almaya gönderildiği zaman annesi tarafından hızı keşfedilerek spora yönlendirilmişti.

Muhabir: Tevfik Işık

Yayıncı: Hüseyin Doğru

Kaynak: AA