Kayserispor-beşiktaş Maçının Ardından

Yeni sezon öncesinde Kadir Has Stadyumu’nda Kayserispor ile Beşiktaş arasında oynanan hazırlık maçı 1-1 berabere tamamlandı.

Maç Sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Kayserispor Teknik Direktörü Shota Arveladze, güzel bir maç olduğunu söyleyerek, “Lige benzer bir maç. İlk devre iyi bir futbol gördük. Biz daha aktiftik. İkinci devrede kolay top kaybetti. Arkada Beşiktaş bunu iyi kullandı. Güzel bir gol attılar. Daha Sonra mücadele dengelendi. İyi bir test maçı oldu. Tam lig havasında oldu. Beşiktaş 2 gün önce maç oynadı ve çok değişiklik yaptı. Biz Son maçı 8 gün içinde oynadık. Herkesin 90 dakika oynaması lazımdı. 18 kişilik kadro kurdum. Lige göre bir kadro çıkarttık” dedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, oyuna çok kötü başladıklarını anlatarak, “İyi konsantre olamadık. Bir gol yedik. Toparlanma sürece gecikti. Sonra sahada ne yaptığını bilen, çabuk oynayan hücum eden bir takım vardı. İkinci yarıdaki değişiklik ile bu daha da belirginleşti. Daha çok koşacağız, formanın hakkını daha çok vereceğiz. Maçtan Sonra da koştular. Başarabilmek için bu özellikleri öne çıkarmak lazım. Takım çok özellikli. Arkadaşları kutluyorum. Önümüzde bir hafta kaldı. Özellikle ikinci yarı moral verdi” diye konuştu.

Olimpiyatlarda atletizmde de madalya alan atletleri de kutlayan Aybaba, “Kötü günler yaşıyoruz. Bu çok iyi oldu” dedi.

Yabancı oyuncu transferi çalışmalarının sürdüğünü bildiren Aybaba, “Holosko ücretinde indirim yaptı. Beşiktaş’ta en büyük sorunlar paraların zamanında ödenmemesiydi. Bu konuda operasyon yapıldı. Holosko bunu yaptığı için kadromuzda devam edecek. Oyuncular fedakarlık yaparsa biz de bunu yaparız” şeklinde konuştu.

Maçın ikinci yarısında Beşiktaş’ın golünü atan Olcay, “Başlangıcında zorlandık. Ama kalan 80 dakikada futbolumuzu oynadık. Maçı kazanabilirdik. Direkten dönen toplar var. İlk yarı başka bir şey ikinci yarı başka bir şey denedik. Bizim için iyi bir sınavdı. Lige hazırız. Lig başlayınca bulduğumuz pozisyonları değerlendirmemiz lazım. Bizim takım çok iyi” açıklamasında bulundu .

Kaynak: İHA