'Holiganizmle Mücadelede İngiltere’yi Örnek Almalıyız'

Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Türkiye’nin holiganizmde İngiltere’yi örnek alması gerektiğini belirterek, "Okullarda çocuklara spor ahlakı ve kültürü eğitimi verilmeli" dedi.

Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, sporda şiddet konusunda açıklamalarda bulundu. Sporun hayatımızda büyük önem taşıdığını belirten Şahin, “Spor içersindeki olimpizim ruhu, fair play ruhu ve erdemli duruşun yükseltilmedikçe spordaki şiddetin önlenmesinin daha da zorlaşacak. Sporun içerisinde holiganizm ve şiddetin doruğa tırmandığı branş futboldur. Ülkemizde spor kültürü ve ahlakının geliştirilmesiyle ilgili çalışmaların olması gerekir. 6222 sayılı çıkan yasa, ülkemiz için çok önemli bir yasa. Bunun bazı destekleyici yasalarla daha güçlü hale getirilmesi gerekiyor” dedi.

Holiganzmin en yoğun olduğu İngiltere’de sporda şiddetin önlenmesi için yapılan yasa ve düzenlemelerle iyi noktalara gelindiğini ifade eden Şahin, “Bu iyi bir örnek olabilir. Ülkemizde de 6222’li çıkan yasanın öncü olduğunu ve güçlendirici diğer yasalarla devam ettirilmesi gerekiyor. Çıkarılan kanunlar ne olursa olsun insan kalitesini yükseltmemiz lazım. Bunları zorlama ile düzeltme şansınız belli bir noktaya kadar olup, daha sonra tekrar kaldığı yerden devam edecektir. Onun için tüm kesimler spor ahlakıyla hareket etmeli ve toplumda spor kültürü yaygınlaştırılarak fair play ruhu ön plana çıkarılmalıdır” ifadelerini kullandı.

"OKULLARA SPOR AHLAKI EĞİTİMİ VERİLMELİ"
Okullarda çocuklara verilen eğitimlerde spor ahlakı ve spor kültürü öğretilmesi gerektiğini söyleyen Şahin, “Sporun gelişim için, sağlıklı bir yaşam için olduğu, sporun kazanma endeksli olmadığı, yenmek kadar yenilmenin de erdemlilik olduğu öğretilmeli, Sporun barışçıl yönünü ön plana çıkartılmalıdır” şeklinde konuştu .

Kaynak: İHA