Aslı ve Gamze Londra'da Tarih Yazdı, İlk Kutlayan Erdoğan Oldu

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda 1500 metrede Aslı Çakır Alptekin olimpiyat şampiyonu, Gamze Bulut ise olimpiyat ikincisi olarak tarihi bir başarıya imza attı.

Altın ve Gümüş madalyalar Türkiye'nin olurken Aslı 4.10.23, Gamze ise 4.10.40'lık dereceleriyle ilk iki sırayı aldılar.Türk spor tarihi unutulmayacak bir gece yaşadı. Olimpiyat oyunlarında 1500 metrede 2 sporucu kürsünün en üst 2 basamağında kendisine yer bulmayı başardı ve tarihi bir başarıya imza attı. Kısa bir süre önce Avrupa iampiyonu olan Aslı Çakır Alptekin ile Avrupa ikincisi olan Gamze Bulut, bu kez en büyük spor organizasyonu olan olimpiyat oyunlarında bu başarıyı tekrarladı. Aslı Çakır Alptekin, 4.10.23'lük derecesiyle olimpiyat oyunlarında atletizm tarihinde altın madalya kazanan ilk sporcumuz oldu. Gamze Bulut da Elvan Abeylegesse'nin 2008 yılında elde ettiği gümüş madalya başarısına 2012 yılında 4.10.40'lık derecesiyle ulaştı.Atletizmde Türkiye daha önce 1948 Londra Olimpiyatları'nda 3 adım atlamada Ruhpi Sarıalp ve 2004 Atina Olimpiyatları'nda çekiç atmada Eşref Apak ile bronz, 2008 Pekin Olimpiyatları'nda da 5 bin ve 10 bin metrede Elvan Abeylegesse ile 2 gümüş madalya kazanmıştı.

LİDERLİK HEP BİZDE KALDI

Tarihi yarışın ilk 300 metresi ağır bir tempoda ve toplu bir şekilde geçildikten sonra Gamze Bulut, yarışın liderliğinini eline aldı. Gamze Bulut, son 400 metreye kadar yarışın liderliğini sürdürdükten sonra Aslı Çakır Alptekin liderliği eline aldı ve yarışın sonuna kadar liderliğini korumayı başardı ve 4.10.23'lük derecesiyle olimpiyat şampiyonu oldu. Son 100 metreye girilirken 4. sırada yer alan Gamze Bulut ise, son 30 metredeki müthiş atağıyla 2 rakibini birden geçerek olimpiyat ikincisi olmayı başardı. Yarışı Bahreyn'dan Maryam Yusuf Jamal üçüncü sırada tamamladı.Tarihi başarıya imza atan Türk atletler, mutluluklarını birbirlerine sarılarak kutladı. Şampiyon atletler daha sonra Türk bayraklarıyla olimpiyat stadında tur attı. 80 bin kişi de büyük bir başarıya imza atan Aslı ve Gamze'yi alkışladı.

"MADALYALARI TÜRKİYE'YE HEDİYE EDİYORUZ"

Yarışın ardından sıcağı sıcağına açıklamalarda bulanan Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut, kazandıkları madalyaları Türkiye'ye hediye etti.Yayıncı kuruluş TRT'ye konuşan olimpiyat şampiyonu atletimiz Aslı Çakır Alptekin, "Tüm Türkiye'ye teşekkür ediyorum. Ramazan ayında ülkeme bu madalyayı kazandırmak istiyordum. Herkesin duasını içimde hissettim. Son 200 metrede koşarken, 'Haydi Gamze, Haydi Aslı' sesleri kulağımda çınladı ve finişe böyle koştum. Bizlere dua eden ve destekleyen herkesten Allah razı olsun. Madalyamı Türkiye'ye armağan ediyorum." dedi.

20 yaşında olimpiyat gümüş madalyası kazanan Gamze Bulut ise, "Aslı abla ile o çizgiye geldiğimizde bir şeyler olacağını hissettik. Kendimize inanıyorduk. Büyük bir başarı elde ettik. Bize inanan ve destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Bu başarı Türkiye'nin başarısıdır." ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN İLE KONUŞTULAR

Tarihi başarıya imza atan atletlerimizi ilk kutlayan ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın telefonunu arayan ve atletlerimizle telefonda görüşen Başbakan Erdoğan, "Aldığınız sonuçlarla geleceğe umutlu bakıyorum. Türkiye'ye yakışın madalyaları getirdiniz. Hepimizi çok duygulandırdınız." dedi.

Aslı ve Gamze de, Başbakan Erdoğan'a ve Türk halkına, başarılarının devamının geleceğinin sözünü verdi.