Mersin İdman Yurdu Yeni Sezona Hazırlanıyor

Spor Toto Süper Lig takımlarından İçel İdman Yurdu, Slovenya kampının ardından hazırlıklarını İçel'de sürdürüyor.

Macit Özcan Spor Kompleksi'nde Teknik Direktör Nurullah Sağlam nezaretinde sürdürülen hazırlıklar, günde çift idmanla devam ediyor. Bugün sabah saat 07.00'de idmanın ilk bölümünü gerçekleştiren kırmızı-lacivertli ekip, günü akşam saatlerinde yapacağı ikinci antrenmanla tamamlayacak. Dayanıklılık ve koşu ağırlıklı antrenman yapan futbolculardan bazıları saha yerine gölge yerlerde koşmayı tercih ederken, futbolcular sık sık su sıkılarak serinletilmeye çalışılıyor.

Hava sıcaklığı nedeniyle sabahın erken saatlerinde antrenman yapmak zorunda kaldıklarını belirten Sağlam, lige 1 hafta kalması nedeniyle yeni bir kampa girmenin mümkün olmadığını söyledi.

Bundan sonra çalışmaları İçel'de sürdüreceklerini ifade eden Sağlam, aşırı sıcakların çalışmaları olumsuz etkilediğini kaydetti.

Kamp dönemlerini de değerlendiren Nurullah Sağlam, çok oyuncu değişikliği yaparak lige başlayacak bir ekip olduklarını belirterek, "Dolayısıyla şu anda uyum sorunu net olarak belli. Bunun da bizim açımızdan özellikle ilk haftalarda sıkıntılı bir sürece neden olacağını düşünüyorum. Ümit ediyorum ki, bu sıkıntılı süreçten iyi bir şekilde sıyrılırız. Yeni sezon hazırlıkları kapsamında biri Davraz'da, diğeri Slovenya'da olmak üzere 2 kamp yaptık. Bizim için önemli olan Slovenya kampıydı. Yurt dışı kampları sadece bizim açımızdan değil, tahmin ediyorum ki tüm Türk takımları adına çok da olumlu geçmedi. Herkes aynı şeyi düşünecektir. Özellikle daha önceden planlanan maçların iptal edilmek zorunda kalınması, maç konsantrasyonlarını istediğimiz seviyeye getiremedi. Bu da bence takımların lige çok hazır halde başlamayacaklarına delalet. Hemen her takımın en büyük sıkıntısı bu oldu. Tüm takımlar adına ligin ilk haftaları sıkıntılı geçebilir" dedi .

Kaynak: İHA