Aslı ve Gamze Londra'da Tarih Yazdı, İlk Kutlayan Erdoğan Oldu

Başbakan Tayyip Erdoğan; kadınlar 1500 metrede altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin ile gümüş madalya alan Gamze Bulut'u canlı yayında tebrik etti.

2012 Londra Olimpiyat Oyunları 1500 metre finalinde Aslı Çakır Alptekin ile Gamzu Bulut altın ve gümüş madalyanın sahibi oldu.

Aslı Çakır Alptekin, yarış sonrası yaptığı açıklamada, herkesin kendileri için dua ettiğini bildiklerini belirterek, ''Bu madalyaları tüm Türkiye'ye armağan ediyoruz. Biliyoruz ki herkes bize dua etti. Onların dualarıyla son turdu Gamze ile iyi koşup ilk iki sırayı aldık'' diye konuştu.

Atletizm dalında Türkiye'ye olimpiyat tarihindeki ilk altın madalyayı kazandıran Aslı Çakır Alptekin, ''Burada İstiklal Marşı'nı tüm dünyaya okutacağımız için onurlu gururluyuz. Bu Türklerin gücü. Bize emeği geçen herkesten Allah razı olsun'' dedi.

-Gamze:''İnandık ve başardık''


1500 metrede gümüş madalya kazanan Gamze Bulut ise, ''Aslı ablayla inandık ve başardık'' diye konuştu.

Şokta olduğunu ifade eden Gamze Bulut, ''Herşey bana rüya gibi geliyor. Güzel koştuk, hala inanamıyorum. Olimpiyat ikincisiyim, çok mutluyum. Çizgiyi geçerken inandık ve başardık'' dedi.

Yarışın hemen ardından Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ı arayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakan Kılıç 'ın telefonundan olimpiyatlarda ülkemize madalya kazandıran atletlerimizle görüştü.

TRT ekranlarına da canlı olarak yansıyan telefon görüşmesinde altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin 'Allah sizden razı olsun Sayın Başbakanım. Desteklerinizi unutmayacağız. İşte bu Türk'ün başarısıdır ' dedi.

1500 metrede gümüş madalya sahibi olan Gamze Bulut ise 'Destekleriniz için çok teşekkür ederim. Elimizden geleni yaptık ' ifadelerini kullandı. Gamze Bulut ayrıca Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a da teşekkür etti.





BEYAZ GAZETE