İzmir Üniversitesi Bostanlıspor, Türkiye Sualtı Ragbisi Şampiyonasına Katılıyor

İzmir Üniversitesi Bostanlıspor, 3-5 Ağustos tarihleri arasında Ege Üniversitesi Prof. Dr. Sermed Akgün Kapalı Olimpik Yüzme Havuzunda düzenlenecek Türkiye Sualtı Ragbisi Şampiyonası’na katılıyor.

Türkiye’de yeni keşfedilmeye başlanan ve gençlerin ilgisini çeken spor branşlarından biri olan sualtı ragbisinin, Ege Üniversitesi'nde düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'na İzmir Üniversitesi Bostanlıspor 2. kez katılım göstererek takım gönderiyor. Geçen sene Trabzon’da yapılan Sualtı Ragbisi Federasyon Kupası karşılaşmalarına katılan ve şampiyonada 7.’lik elde eden İzmir Üniversitesi Bostanlıspor Sualtı Ragbisi takımı, Türkiye Şampiyonası öncesi çalışmalarını Narlıdere Olimpik Yüzme Havuzunda antrenör Çağatay İnanlı yönetiminde sürdürüyor.

İzmir Üniversitesi Bostanlıspor sualtı ragbisi ekibinin Trabzon’daki Federasyon Kupası’nda ilk kez mücadele ettiğini, genç sporcularının bu şampiyonada tecrübe kazandığını, bu kez Türkiye Şampiyonası’nda üst sıralar için mücadele edeceğini belirten Kulüp Başkan Avni Erboy, "Amerikan futbolu, beysbol, çim hokeyi branşlarında olduğu gibi sualtı ragbisinde de iddialıyız. İzmir’de yapılacak olan şampiyonaya genç, ancak daha önce şampiyonaya katılma tecrübesi kazanan ekibimizle katılacağız. Amacımız en iyi şekilde mücadele etmek" dedi.

Kaynak: İHA