Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu Genel Yetenek Sınavı'na 868 Genç Katıldı

Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu Genel Yetenek Sınavı'na 868 genç katıldı. Gençler, üniversiteli olmak için sınav alanındaki zorlu parkuru geçmek için yoğun çaba sarf etti.

DÜ Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu Genel Yetenek Sınavı'na, Diyarbakır ve çevre illerden çok sayıda genç ve yakınları katıldı.

Gençler üniversiteli olmak için içeride ter dökerken, aileler ise dışarıda kurulan ekranlardan çocuklarını izledi. Sınav için kurulan parkurda başarılı olmak isteyen gençlerin heyecanlı oldukları gözlendi. Bazı gençlerin sınavda ortalama puanı alarak sevindiği bazılarının ise heyecan dolayısıyla başarılı olamadıkları için üzüldüğü görüldü.

Sınavlarla ilgili AA muhabirine açıklama yapan DÜ Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Zafer İpekçi, iki gün sürecek olan sınavlara Diyarbakır ve çevre illerden 693 erkek, 175 kız öğrenci olmak üzere toplam 868 öğrencinin katıldığını söyledi.

Sınavda başarılı olan gençler arasından 20 kız ve 40 erkek beden eğitimi öğretmenliğine, 20 kız 40 erkek antrenörlük bölümüne ve 20 kız 40 erkek gencin ise ikinci öğretim antrenörlüğüne olmak üzere toplam 180 gencin üniversiteli olacağını belirten İpek, sınavlarda gençler hem koordinasyonda aldıkları puana göre hem de özgeçmiş puanlarına göre değerlendirildiler. Buradaki sınava Diyarbakır'ın yanı sıra Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Batman, Van ve Şırnak'tan gelen gençler katılıyor. Başarılı olan gençlere üniversite sınavında aldıkları puanlarda ilave edilerek başarı sıralaması belirlenecektir. Sıralamaya giren gençler üniversiteye kayıt hakkı kazanmaktadırlar- dedi.

İpek, geçmişe göre çevre illerden katılımın yüksek olduğu bu yılki sınavların, tüm adayların hakkını korumak adına şeffaf olmaya çalıştıklarını kaydetti.

Sınava Cizre'den katılan Fatma Saka isimli genç, Cizre'de bulunan spor salonunda beden eğitim sınavlarına hazırlandığını ifade ederek, ''Sınava çok güzel hazırlandık. Cizre'de buluna spor salonunda bütün imkanları zorladık. Sınavım iyi geçti. İnşallah en iyi şekilde sınavda başarılı olur ve birinci öğretimde ilk 120'ye gireriz'' diye konuştu.

Mevlen İpek isimli genç ise Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük, bölümünde 3. sınıfta olduğunu ve sınavlara beden eğitimi öğretmenliğine geçiş için katıldığını ifade etti.

Sınava hocalar eşliğinde iki aydan bu yana hazırlandığını anlatan İpek, ''Sınav iyi geçti. Son 30 metrede koşamadık biraz kaslarda boşalma oldu. Ama yine de beklediğimiz gibi bir sonuç aldık''şeklinde konuştu.

Muhabir: Şaban Yılmaz- Naim Boşkut

Yayıncı: Behçet Güngör

Kaynak: AA