Başpehlivan Ali Gürbüz, Antalya'da Coşkuyla Karşılandı

651. Tarihî Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı Ali Gürbüz, memleketi Antalya'da coşkuyla karşılandı.

Bu yıl 651.'si düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olan Antalya Belek Belediyesi sporcusu Ali Gürbüz, Antalya Havalimanı’nda coşkuyla karşılandı. Davul zurna eşliğinde havalimanından çıkan Gürbüz'ü kalabalık bir gurup karşıladı. Burada basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Ali Gürbüz, 2 yıldır üst üste altın kemeri Antalya’ya getirmekten mutlu olduğunu ifade etti.

Gürbüz, “Bu mutluluğu geçen yılda yaşamıştık. Belek belediyesine 5 yıldır bu kemer geliyor. Gelecek yılda buraya getirerek kalıcı olarak kalmasını istiyoruz.” dedi.

Belek Belediye Başkanı Yusuf Mecek de, tarihi Kırkpınar Altın Kemeri’nin 5. kez Antalya’ya gelmesinden dolayı mutlu ve gururlu olduğun ifade etti.

Mecek, gelecek yılda altın kemeri Antalya’ya getirerek kalıcı olmasını sağlamak istediklerini sözlerine ekledi.Açıklamaların ardından Ali Gürbüz, konvoy eşliğinde Belek Belediyesi'ne götürüldü. Öte yandan 651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı olan Ali Gürbüz'ün babası 1988 yılında Kırpınar'dan Antalya'ya ilk kez altın kemeri getirmişti. Baba Gürbüz, başpehlivan olduktan bir yıl sonra beyin tümöründen hayatını kaybetmişti .