Ayvalık'ta Siyah Kuşak Heyecanı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Tekvando Takımı İzmir’de yapılan siyah kuşak sınavında ter döktü.

Türkiye Tekvando Federasyonunun 2012 faaliyet programında yer alan siyah kuşak, dan ve terfi sınavları çerçevesinde aynı anda 7 ayrı ilde gerçekleşen sınavlarda sporcular bir üst Dan / Pum’ a terfi edebilmek için ter döktü. İzmir’de komisyon başkanlığını Atilla Çapan’ın yaptığı ve Tekvando Balıkesir İl Temsilcisi Serkan Erkekoğlu’nun da komisyon üyesi olduğu sınava toplam 145 sporcunun katıldığı öğrenildi. Balıkesir’den 23 sporcunun katıldığı sınavda başarılı olabilmek için Ayvalık’tan 9 sporcu ter döktü.

Poomse, ikili çalışma, müsabaka ve yüksek vuruştan oluşan sınav bölümlerinde başarılı olan Ayvalıklı sporculardan Hakan Baytok; Siyah kuşak 2. Dan’a, Yağmur Baysal, Aslıhan Özgüner, Emre Sürücü, Ozan Umut Güney, Mustafa Can Kalkan, Özdem Kırmızısakal, Uğurcan Gübaydın ve Mustafa Çavuş Siyah kuşak 1. Dan’a terfi ederek Ayvalık’tan ikinci kez siyah kuşak sınavına giderek başarılı olan sporcular oldu.

ANTRENÖR SERSAN SONUÇTAN MEMNUN

Ayvalık Tekvando Takımı Antrenörü Volkan Sersan, sınavda başarılı olan sporcularından duyduğu gururu belirterek, tekvando sporunun bu sporcular için asıl şimdi başladığının altını çizdi. Alt kuşaktaki sporcuların ve yeni başlayan sporcuların yetişmesinde siyah kuşağa geçen sporcuların hocaya yardım konusunda büyük pay sahibi olmalarının gerekli olduğunu kaydeden Sersan, siyah kuşağa geçmenin antrenörlük ve hakemlik yolunda da atılan ilk adım olduğu belirterek, ‘Bu sporcularımızdan ileride hakemlik mesleğini seçecekler için özel çalışmalarımız olacaktır’ ifadelerini kullandı .

Kaynak: İHA