24. Boğaziçi Kıtalararası Yarışları Başlıyor

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından 2 Kıta 1 Yarış sloganıyla 24. Boğaziçi Kıtalararası Yarışları 14-15 Temmuz tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.

İstanbul Boğazı gemi geçişlerine ve deniz trafiğine kapanacak. Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin himayesinde ve Herkes İçin Spor sloganına uygun olarak düzenlenen yarışlara, bu yıl rekor başvuru ile 1200’ü aşkın yüzücü katılacak. Yarışçıların emniyetinin sağlanması için İstanbul Boğazı'nda, Kanlıca ile Kuruçeşme arasındaki yaklaşık 6 bin 500 metrelik parkur ve çevresi, yarışlar boyunca gemi trafiğine kapatılacak

İstanbul, Avrupa ve Asya Kıtaları üzerine kurulmuş olması, içinden boğaz su yolu geçmesi özelliği ile bu yüzme yarışını toplum sporu olarak yaptırmaya doğal bir ortam oluşturmakta. Bu su yolunda dünyanın ilk ve tek kıtalararası yüzme yarışı yapılacak. Anadolu yakasında Kanlıca’dan başlayarak, Avrupa yakasında Kuruçeşme’de sona erecek Boğaziçi Kıtalararası Yarışları, dünyanın hiçbir yerinde kıtalararası bir yarış düzenlemek mümkün olmadığı için, İstanbul özel bir öneme sahip.

Öte yandan, bu yıl 14 Temmuz’da kürek yarışları sıralama etabı yapılacak, sıralamaya giren ekipler 15 Temmuz’da yapılacak yarışmaya girmeye hak kazanacak .

Kaynak: İHA