Umut Bulut: Büyük Bir Camiaya Geldiğim İçin Mutluyum

Galatasaray’ın yeni transferi Umut Bulut, Galatasaray'ın Türkiye'nin değil Avrupa'nın da en büyük camialarından birisi olduğunu söyledi.

Takımın Avusturya’nın Wörgl kentinde kamp yaptığı otelde düzenlenen basın toplantısına katılan golcü futbolcu, büyük bir camiaya geldiği için mutlu olduğunu ifade etti.

Umut Bulut, “Galatasaray, her zaman büyük hedefleri olan bir kulüp Sadece Türkiye Ligi’nde değil; Avrupa’da gerçekleştirmiş olduğu başarılarla Türkiye’nin önünü açmış, her anlamda büyük bir camia. Yeni hedefler var. Bu hedeflere katkı sağlayabilmek için elimden gelen her şeyi yapacağım. Galatasaray’da Genç Milli Takım’dan beri birlikte oynadığım arkadaşlarım var. Yerli oyuncuların hepsini tanıyorum. Yabancılar da gördüğüm kadarıyla çok iyi. Her şeyin daha iyi olacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

Geçtiğimiz sezon Fransa Ligi takımlarından Toulouse’da forma giyen Umut Bulut, kendisini yurtdışında geliştirdiğini anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben duygusal bir oyuncuyum. Yurtdışına gittiğimde ilk altı ay zorluk yaşadım, dil ve yeni ortama alışma konusunda. Ama altı aydan sonra her şeye alıştım, duygusallığı aşmayı öğrendim. Sadece ben değil, yurtdışına çıkan Türk futbolcuların birçoğu bu sorunu yaşıyor. Kendimi mantalite anlamında çok geliştirdiğimi düşünüyorum. Bu benim için çok büyük bir artı. Galatasaray’da oynayamadığım veya hocamızın beni dinlendirdiği maçlar da olacak. Büyük kulüplerde oynadım, bu tecrübe konusunda bana avantaj getirecek.”

Dönüş konusunda ise Galatasaray’ın Avrupa’daki hedeflerinin etkili olduğunu kaydeden golcü futbolcu, “Galatasaray, Avrupa’nın en büyük kulüplerinden biri. Şampiyonlar Ligi’ni hedef almış bir Galatasaray var. Bu kadroda bulunmak, Avrupa’daki başarılarda rol almak önemliydi. Ben 29 yaşına kadar Avrupa Kupaları’nda pek fazla oynayamadım. Toulouse da Avrupa’ya gidememişti. Galatasaray ise çok büyük bir kulüp. Ve bu anlamda bir etkisi olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Fatih Terim tarafından istenmenin kendisini gururlandırdığını anlatan 29 yaşındaki oyuncu, “Fatih Terim’in olması, buraya gelmemdeki en büyük etkenlerden bir tanesi. Türkiye’nin gelmiş geçmiş en iyi teknik direktörlerinden biri, o kaçınılmaz. Her zaman söyledim, ben hedefleri olan bir futbolcuyum. Hedefleri olan bir kulüpte hedefleri olan bir hocayla çalışmak bana gurur veriyor. Fatih Hoca’nın beni bu kadroda istemesi beni ayrıca gururlandırdı. O anlamda çok mutluyum. Fatih Hoca’ya da, Galatasaray’a da çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kaydetti.

Stil olarak Johan Elmander’e benzetildiği konusundaki soruları da yanıtlayan Umut, “Yurtdışında izlediğim bir futbolcu Elmander. Hoca’mız bize görev verdiğinde ikimiz de elimizden geleni yaparız. Oynayıp, göreceğiz hep beraber” diye konuştu.

Umut Bulut, Selçuk İnan’ın Galatasaray’da olmasının kendisi adına önemli bir artı olduğunu kaydederek, “Selçuk, üst düzey bir futbolcu. Trabzonspor’da beraber oynamış olmamız, benim için en büyük artılardan bir tanesi. Ve mutlaka hem Galatasaray’a, hem de bana önemli katkıları olacağına inanıyorum” dedi.

Öte yandan Galatasaray’a transferi gündemde olan eski takım arkadaşlarından Burak Yılmaz’ın geleceğiyle ilgili kararı kendisinin vereceğini anlatan Umut, her oyuncunun yaşadığı ülkenin dilini öğrenmesinin önemli olduğunu belirtti.

Her sezon başında forma rekabetinin yaşandığını dile getiren tecrübeli oyuncu, Galatasaray’daki hedeflerinin uzun vadeli olmasını istediğini; ama kararı teknik heyetin ve yönetimin ilerleyen dönemde vereceğini sözlerine ekledi.