Şampiyonanın 6. Ayağı 'van

Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası'nın altıncı ayağı Van Gölü'nde yapıldı.

Van Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İstanbul Offshore Kulübü tarafından organize edilen Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası'nın 6. ayağı olan 'Van-Erciş Grand Prix'i, Van Gölü sahilindeki Edremit-Gebze Su Sporları Merkezi'nde, 10 tekne ve 20 sporcunun katılımı ile start aldı.

Yarışma öncesinde sıralama turları yapan takımlar, daha sonra Van Gölü'nün maviliklerinde kıyasıya mücadele etti. Teknelerin Van Gölü'nün turkuaz mavisi sularda adeta dans ettiği yarışlara büyük ilgi gösteren Vanlılar, sürat teknelerinin yaklaşık mücadelesini adeta nefeslerini tutarak izledi.

Renkli görüntülere sahne olan etap sonunda birinciliği, 36.13.062'lik derece ile Kerem Tuncer ve Alpay Akdilek idaresindeki ''ECI Men Cosmetics'' takımı aldı. İlker Özmen ve Omur Duyar'dan oluşan Lenore Yacht ekibi, 36.49.843'lük dereceyle ikinci olurken, Murat Leki ve Orçun Tufan ikilisinin yönetimindeki Beşiktaş-Miele takımı da 36.55.078'lik derece ile üçüncü oldu.

Yarışlarda ilk üçe giren teknelerin pilotları, kupalarını Vali Münir Karaloğlu, AK Parti Van milletvekilleri Burhan Kayatürk, Mustafa Bilici, Vali Yardımcısı Murat Uzunparmak ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir'in elinden aldı.

Öte yandan dün Van Gölü'nde 5 ayrı kategoride gerçekleşen Formula Future Türkiye Şampiyonası'nda dereceye girenlere madalyalarını Vali Karaloğlu ile AK Parti Van Milletvekilleri Kayatürk ve Bilici tarafından verildi.

Kupa törenin ardından konuşan Vali Karaloğlu, iki gün boyunca Van Gölü'nün turkuaz mavisinde gerçekleşen yarışlarla güzel vakit geçirdiklerini belirterek, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Karaloğlu, geçen yılın sonbaharında meydana gelen iki depremle zor günler geçiren Vanlıların bu tür organizasyonlarla moral kazandığını ifade ederek, 4 yıldır Van Gölü'nde yapılan şampiyonanın iki ayağının bundan sonraki yıllarda da devam etmesi temennisinde bulundu.

Milletvekili Burhan Kayatürk ise, Formula Future Türkiye Şampiyonası'nın Van Gölü'nde yapılması ve Vanlı çocukların Türkiye'yi ulusal arenada temsil edecek olmasının kendisini heyecanlandırdığını kaydetti.

Muhabir: Necat Hasar / Yahya Öylek

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Kaynak: AA