Kulübün menfaatleri çok önemli

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, Egemen Korkmaz, Tomas Sivok ve transfer çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Egemen Korkmaz'ın takımda kalmasını istediklerini ifade eden Aybaba, 'Egemen ile gitmeden önce konuştuk ve kendisine bu takımda olması gerektiğini söyledik. Ancak tabii profesyonel bir futbolcu ve bazı istekleri var. Bizim giden hiçbir oyuncunun arkasından ağlama gibi bir durumumuz söz konusu olamaz. İşimiz yeni Egemen'ler bulup çıkartmak ve Beşiktaş'a bağlı isimler yaratmak ' dedi.

Beşiktaş'ın önümüzdeki sezon 6 yabancı ile mücadele edeceğini ifade eden Aybaba, önümüzdeki sezon Hilbert, Almeida, Fernades ve Sivok'un takımda olmasını istediklerini yönetime ilettiklerini belirtti.

HOLOSKO, SIMAO, ERNST VE Q7'E ÇİZİK!

Quaresma, Holosko, Simao ve Ernst ile yola devam etmeyeceklerini belirten Aybaba, 'Daha önce de söyledim yine söylüyorum. Bazı şeyleri değiştirmek için buraya geldik. Önümüzdeki sezon Hilbert, Almeida, Fernades ve Sivok ile yola devam etmek istiyoruz. Quaresma 16 Temmuz'da takıma dönecek ancak oyuncunun değerini bulması için çeşitli araştırmalar yapılıyor. Kulübün menfaatleri çok önemli. ' ifadelerini kullandı.

Tomas Sivok'un takımda kalmasını istediklerini ve yönetimin yaptığı teklif doğrultusunda Çek savunma oyuncusunun takımda kalacağına inandıklarını ifade eden Aybaba, kaleci transferi için ise önceliklerinin Ospina olduğunu dile getirdi.

ÖNCELİĞİMİZ OSPINA

Yabancı kaleci transferi yapmak istediklerini ifade eden Aybaba, 'Öncelikli transfer hedefimiz kaleci Ospina ancak bu transferi gerçekleştirmek o kadar da kolay değil. Ospina olmaz ise listemizdeki alternatif isimlere yöneleceğiz. Yerli kalecimiz olarak da Cenk var. Yabancı kaleci transfer edecek olmamız Cenk'i olumsuz değil olumlu etkileyecektir. Biz yabancı kaleci aldık diye illa oynayacak diye bir durum yok. Cenk de oynayabilir. Bizim asla yabancı futbolcular bu takımda oynar diye bir şey yok. Keşke biz yabancı kaleci alsak da kaleyi Cenk korusa. ' şeklinde konuştu.

BREZİLYA'DAN TRANSFER YOK

Brezilya'da bazı oyuncuları izlediklerini kaydeden Aybaba, 'Brezilya'ya gittik izledik ancak şu anda Brezilyalı futbolcular ile ilgili bir çalışmamız yok. Brezilya'da kaleci ve orta alan oyuncuları ile temasımız oldu ancak maliyetlerimiz ' dedi.
Samey Aybaba, bu sezon maçları başka bir statta değil de İnönü Stadı'nda oynamak istediklerini ve bu konuda da siyah-beyazlı yönetimin olumlu cevap verdiğini ifade etti.