Bal Ligi takımlarından 44 Malatyaspor’da yönetim ve teknik heyet, gazetecilerle bir araya geldi.

Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) takımlarından 44 Malatyaspor’da yönetim ve teknik heyet, gazetecilerle bir araya geldi.

Patika’da kahvaltıda basın mensuplarını ağırlayan 44 Malatyaspor’da kulüp başkanı Barış Bingöl, 44 Malatyaspor’u 3. Lige çıkarmak istediklerini söyledi.

Malatya futboluna hizmet vererek, ikinci profesyonel takımı Malatyalılara kazandırmak istediklerini kaydeden Bingöl, “Bu sene inşallah takımımızı bir üst lige çıkaracağız. Tabi ki buradaki öncelikli hedefimiz Malatya futboluna hizmet vermek ve Yeni Malatyasporumuza alt yapı olmaktır. Bu anlamda yeni bir yönetim oluşturduk. Gerek Malatya’dan gerekse İstanbul’dan yönetime katılım oldu. İnşallah Yeni Malatyaspor ilk önce 1. Lig daha sonrada Süper Lige çıkar. Bizde bir üst lige çıkmak istiyoruz” dedi.

44 Malatyaspor Teknik Direktörü İsmail Tekin ise, “Malatya futbolunun yıllardır içindeyim ve yakından takip ediyorum. 44 Malatyaspor yönetiminin ne kadar büyük fedakarlıklar içerisine girdiğini de biliyorum. Nurettin Soykan döneminden sonra Malatyaspor, Malatya Belediyesine endeksli bir geçimi içerisinde hayatını devam ettiriyordu. Fakat şimdi görüyoruz ki, BAL Liginde mücadele eden 44 Malatyaspor, diğer takımlarımız özel olarak profesyonel lige katılma adına çaba içerisine girdi. 44 Malatyaspor hedeflerini BAL Ligine kadar taşıdı. Ve takımın bundan sonraki amacı da Malatya kamuoyuna ikinci bir profesyonel takımı kavuşturmaktır. Burada bize de bir görev düştü. Bizde bu görevi büyük bir memnuniyetle kabul ettik” diye konuştu.

Toplantıya katılan Yeni Malatyaspor Kulüp 2. Başkanı Ali Özkan da, 44 Malatyaspor’a yeni sezonda başarılar dileyerek, “Yeni Malatyaspor olarak Malatya futbolunu ileriye taşıma adına 44 Malatyaspor gibi kulüplerimizin sayısının çoğalmasını istiyoruz. 44 Malatyaspor’un 3. Lig hedefi var. İnşallah hedeflerini gerçekleştirirler” ifadelerini kullandı .

Kaynak: İHA