Türkiye Minikler Karate Şampiyonası Gümüşhane'de Başladı

Türkiye Minikler Karate Şampiyonası, Gümüşhane'de başladı.

Aydın Doğan Spor Salonu'nda düzenlenen törene Vali Yusuf Mayda, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan ile davetliler, hakem ve sporcu heyeti katıldı.

Vali Mayda, yaptığı konuşmada, organizasyonun amacının, sporun gelişmesini ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak yetişmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Güneydoğu bölgesinde daha örgütlü bir şekilde sporun geliştirilmesi halinde, terörün elinden gençlerin kurtarılmış olacağını ifade eden Vali Mayda, ''Bu gençlerimiz ilerde büyük sporcular olarak uluslararası müsabakalara gidecekler, şanlı bayrağımızı iftiharla dalgalandıracaklar. Biz de gözyaşları içinde onları alkışlayacağız'' dedi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Üstün de spor müsabakalarının en önemli özelliğinin, sporcuların öz güvenini geliştirmesi olduğunu belirterek, ''İyi bir sporcudan iyi bir yönetici, iyi bir idareci, iyi bir insan oluşacağına inanıyoruz'' diye konuştu.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan da sporun insanları kaynaştırdığını, birleştirdiğini, saflığını ve temizliğini ortaya çıkardığını bildirerek, yöneticilerden gençleri spora teşvik etmelerini istedi.

Karateye gönül veren antrenör ve kulüplere, federasyon olarak ''karınca kararınca'' destek paketi hazırladıklarını belirten Delihasan, şunları kaydetti:

''Önümüzdeki günlerde bu paketler ulaştırılacak. Ayrıca Doğu ve Güneydoğu'da karate yapılmayan illerle ilgili bir çalışma yapıyoruz. Önümüzdeki aylarda o illerde karate antrenör ve sporcularımızın çok yoğun ve aktif çalıştığını göreceksiniz. Karatenin bütün illerde olması gerekiyor. Bu çocuklar hepimizin çocukları, bu ülke hepimizin ülkesi. Hepimizin bu ülke, bu çocuklar için elimizden geleni yapmamız, elimizi taşın altına koymamız gerekiyor.''

Konuşmaların ardından, 30 ilden 700 sporcunun katılacağı şampiyonanın geçiş töreni yapıldı. Şampiyona yarın yapılacak müsabakaların ardından sona erecek.

Muhabir: Osman Yetim / Tuğba Yardımcı Mısır / Musa Samur

Yayıncı: Tarkan Demir

Kaynak: AA