Edirne'ye Güreşseverler Geceyi Selimiye Meydanında Geçiriyor

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni izlemek üzere Edirne'ye gelen güreşseverler geceyi Selimiye Camii civarında dışarıda geçiriyor.

Her yıl yağlı güreşlerden önce güreş tutkunları Edirne’nin yolunu tutuyor. Ancak şehirde otellerde yer olmaması ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle vatandaşlar geceyi dışarıda geçirmek zorunda kalıyor.Er meydanındaki güreşleri izlemek için birçok sıkıntıya katlanan güreşçilerin bir kısmı küçük çadırlarında bir kısmı ise battaniyelerinde sabahlıyor. Güreşseverlerin en büyük sıkıntısı ise kendilerine gece boyunca rahat vermeyen sivrisinekler. Ayrıca, güreşleri izlemek için biriktirdikleri paraları üç gün boyunca Edirne’de harcayan güreş tutkunları fiyatların yüksek olmasından şikayet etti.Kırkpınar er meydanındaki güreşleri izlemek üzere Sakarya’dan Edirne’ye gelen Mehmet Demir, ekonomik sıkıntılar ve otellerde yer olmaması nedeniyle sokaklarda sabahlamak zorunda kaldıklarını söyledi.

Sivri sineklerin kendilerini çok rahatsız ettiğini, sprey sıkarak önlem almaya çalıştıklarını anlatan Demir, “Sırf güreş izlemek için buraya geldik. Buralarda uyumak daha iyi oluyor. Biz de gocunmadan sokakta güreş için uyuyoruz.” diye konuştu.

Çankırı’dan gelen emekli öğretmen Ömer Lütfü Süslüoğlu da bilet fiyatlarının yüksek oluşundan şikayet etti.
Süslüoğlu, “Edirne'ye 500 liramla geldim. Cumartesi için 50, Pazar günü içinde 70 lira bilet ücreti istediler. 120 lira giriş parası, hem de 'Ata sporu bu küçüklere, çocuklara sevdirelim' diyoruz. 'Ata sporu olarak bir tek güreşimiz var' diyoruz. Buraya geldim ama güreşleri izlemeye giremeyeceğim çünkü çok pahalı, böyle olmaz.” açıklamasını yaptı.Balıkesir'den Kırkpınar Güreşleri'ni izlemek için geldiğini ifade eden Muammer Koç, otel ve bilet fiyatlarının yüksek oluşundan yakındı. Konuklamanın pahalı olması nedeniyle dışarıda kaldıklarını anlatan Koç, “Oteller de, bilet fiyatları da pahalı. Edirne'ye geldim ama güreşlere giremeyeceğim. Kaçak olarak girmeyi deneyeceğim olmazsa memleketime geri döneceğim.” diye konuştu.