Karate Yönetim Kurulu Gümüşhane’de Toplandı

Türkiye Karate Federasyonu Yönetim Kurulu, 3 gün boyunca devam edecek olan Türkiye Minikler Karate Şampiyonası öncesinde Gümüşhane’de toplandı.

Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan başkanlığındaki yönetim kurulu üyeleri, Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda’yı ziyaret etti. Ziyaretin ardından aynı zamanda Karate Federasyonunda yönetim kurulu üyesi olan Vali Mayda ile birlikte yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, bugünden itibaren 3 gün boyunca Türkiye Minikler Karate Şampiyonasının Gümüşhane’de yapılacağını hatırlatarak, federasyon başkanı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Şampiyona boyunca tüm katılımcılara Gümüşhane’nin misafirperverliğini göstermeye çalışacaklarını ifade eden vali Mayda, “Müsabaka ve şampiyonanın ilimize ve ülkemize, Türk sporuna faydalı olmasını diliyorum.” dedi.

Türkiye Karate Federasyonu ve kendisinin de içinde bulunduğu yönetim kurulunun genel olarak Anadolu şehirlerinde bu şampiyonaların düzenlenmesi suretiyle hem kaynaşmayı teşvik etmek hem de sporun gelişmesini sağlamaya yönelik kararlar aldığını dile getiren Vali Mayda, Federasyon Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan ise konuşmasında yönetim kuruluyla birlikte Gümüşhane’de olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Hem Sayın Valimize hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak hem de Türkiye şampiyonasını burada yapmak, yönetim kurulumuz için ayrı bir güzellik. Sayın Valimiz karate sporu başta olmak üzere tüm spor dallarına da katkıları büyük olan bir yöneticilimiz. Yönetim kurulu üyemiz olması da bizim için ayrı bir mutluluk ve gurur tablosu. Karate ailesini burada buluşturacağız ve 3 gün boyunca bin 500 civarında sporcu ve teknik adam burada olacak. Sadece Gümüşhane’yi tanıma değil, birbirini tanıma fırsatı da bulacak sporcularımız.” dedi.

Miniklerin geleceğin büyükleri olduğunu, onlara yatırım yapmanın, belirli bir noktadan belirli bir noktaya taşımanın herkesin görevi olduğunun altını çizen Delihasan, “Daha çok gence daha çok çocuğa spor yaptırmak için yönetim kurulu üyelerimizle birlikte gayret içindeyiz. Çalışmalarımız bu yönde devam ediyor, artarak da devam edecek.” diye konuştu.

Kaynak: İHA